Dineu regal în cinstea Principelui Nicolae

Data publicării:
principele nicolae 30 de ani

„Faţa mea mă doare foarte mult. Am început să sărbătoresc ziua mea, jubileul meu, sâmbătă, şi am râs şi am zâmbit destul de mult”, a declarat sărbătoritul.

În ziua celei de-a 30-a aniversări, Principele Nicolae a vrut să fie înconjurat de oameni apropiaţi. Aşa că, la dineul organizat împreună cu Principesa Margareta şi Principele Radu, şi-a invitat prietenii din liceu şi din facultate. Printre cei aproape 100 de invitaţi s-au numărat şi colaboratori din toată lumea, dar şi oaspeţi cu sânge albastru.

„Îl ştiu pe bunicul lui, care ne-a vizitat de multe ori în Serbia. E un sprijin pentru familia noastră şi abia aştept să îl cunosc pe nepot”, a declarat Principele Alexandru al Serbiei.

După o recepţie în Sala Regilor, invitaţii au fost conduşi în Sufrageria Mare a Palatului Elisabeta, unde îi aştepta masa regală - flori şi lumânări albe, tacâmuri de argint, farfurii inscripţionate cu însemnele Casei Regale şi un meniu special, ales chiar de Principele Nicolae.

Meniul a constat în salată de crudități cu coacăze roșii, piept de rață afumat, somon cu garnitură de piure de conopidă și mazăre și prajitură aniversară, a explicat Sandra Gătejeanu, directorul de protocol.

De ziua lui, Principele Nicolae a primit cadouri simbolice de la invitaţii săi.

Alin Petrache, preşedintele Comitetului Olimpic Român, i-a adus o minge de rugby, semnată de toţi jucătorii echipei naţionale.

„Am adus o mică sculptură făcută pentru Alteța Sa. E un rinocer cu câteva cărți în spate și cărțile simbolizează și toate activitățile caritabile pe care le face prințul pentru promovarea cititului în rândul copiilor”, a explicat Ioana Petrescu, fostul ministru al finanțelor.

În zilele următoare, Principele Nicolae va pleca din Bucureşti, alături de invitaţii lui, într-o călătorie prin ţară, prin care vrea să le prezinte acestora frumuseţile României.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri