Emil Hurezeanu, despre Eduard Hellvig: „A fost un politician de culise, care a lucrat bine în spatele perdelelor”

Data publicării:
hurezeanu 18-2.11

Plenul Parlamentului l-a votat pe Eduard Hellvig în funcția de șef al Serviciului Român de Informaţii. Jurnalistul Emil Hurezeanu este de părere că politicianul este modest și că a avut un discurs previzibil. „E un om care și-a fixat agenda în funcție de așteptări. A adoptat repede un low profile care nu a fost niciodată contrazis”, a spus Emil Hurezeanu la Digi24, apreciind că așa-zisa greșeală cu axa Washington-Berlin-București „nici măcar nu a fost o greșeală atât de mare”.

„În cinstea domnului Hellvig, un general american a spus că din păcate Anglia nu mai e cel mai bun aliat al Americii. Vedeți că domnul Hellvig are și el susținătorii lui, chiar și în America. Deși domnul Iohannis a făcut greșeala capitală să nu-i întrebe pe partenerii americani pe cine să pună în fruntea Serviciului Român de Informații, aducând un pro-german care nu știe germană din județul Sălaj, în loc să aducă un atlantist care recită din Edgar Allan Poe zi și noapte, din județul Bihor, să zicem...”, a comentat ironic jurnalistul, făcând referire la discursul fostului președinte Traian Băsescu.

„Domnul Băsescu se poate felicita. Cred că intervenției domniei sale îi datorăm 100 de voturi în plus în cazul Hellvig astăzi, în Parlament”, a spus jurnalistul Emil Hurezeanu.

Eduard Hellvig a preluat deja „sigilele instituției” în opinia sa. „Hellvig este bun pansament, e preocupat de probleme de securitate, se bucură de încrederea președintelui, făcea parte din masa rotundă de dezbatere. N-a jucat niciodată un rol atât de important ideologic, de militant ideolog. A fost un politician de culise, care a lucrat bine în spatele perdelelor. Așa i se datorează și numărul mare de voturi”, a completat jurnalistul.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri