Galaţi. În frig, după cutremur

Data publicării:
calorifere reci

Toate locuinţele din oraş au rămas fără căldură după cutremurul de aseară. Ion Nechifor locuieşte într-un cartier de la marginea oraşului. Verifică în continuu caloriferele şi robinetul de apă caldă. Dar degeaba. Sunt reci. Bărbatul a sunat din oră în oră la societatea de termoficare, însă nu a primit un răspuns bun.

„Au zis că: să facă întâi reparaţia şi după aia să dea drumul. Deci după cutremur, gata. Da, s-a oprit. Apa caldă la fel din cauza cutremurului”, a relatat Ion Nechifor.

Aceeaşi situaţie este şi în centrul oraşului.

„Uitaţi, nu merge apa caldă. Apă rece, de aseră, apă rece. Am spălat acum, am făcut cu apă rece. Nu este apă caldă de aseară. Deloc, deloc. Căldură nu, apă nu”, spune Cătălina Ciubotaru.

Au căzut sistemele, da. Am dat telefon la Apaterm şi mi s-a spus că suntem la un retur foarte mic din cauza unor avarii. (Rep: Din cauza cutremurului?) Din cauza cutremurului, da”, spune președintele de bloc.

Autorităţile spun că din cauza seimsului o turbină de la Societatea de Termoficarea a cedat. La o primă evaluare, pagubele se ridică la 300 de mii de lei.

„Nefiind cazanul în funcţie, atunci nici turbina n-a mai avut abur şi s-a oprit voit şi turbina numărul 5, care era în funcţie aseară la ora 9 şi 14 minute. Manevrele de repunere în tensiune au început de aseară”, a explicat Dorin Ciubotaru, director tehnic al CET Galați.

Şi iluminatul public din oraş a fost întrerupt pentru câteva ore. Multe alte localităţi dijn judeţ au rămas în beznă.

„În timpul cutremurului a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică în 61 de localităţi din judeţul Galaţi, cu peste 71 de mii de consumatori”, a declarat Petrica Paţilea, purtător de cuvânt la Prefectura Galaţi.

Cutremurul de seara trecută este cel mai puternic din ultimii 10 ani în România. A avut o intensitate de 5,7 şi a fost urmat de 15 replici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri