Instructor de tir ucis în poligon. Tudorel Butoi: „Această speță este copiată la indigo după filmul Lunetistul”

Data publicării:
tinta tir

Pistoalele tip Glock calibrul 9 mm. La distanță mare, precizia nu și-o pierde. Nu avem voie să mutăm arma stânga-dreapta, sus-jos sau să ne întoarcem cu ea”, explica instructorul, în 2014.

O astfel de întoarcere intenţionată i-a pus capăt vieţii lui Nicolae Tănase, fost director al Federaţiei Române de Tir şi antrenor emerit. Camerele de supraveghere ale poligonului au filmat tragedia pas cu pas. Tânărul de 24 de ani, care nu era la primul curs, a ascultat atent instructajul, a armat pistolul Glock şi a tras câteva focuri spre ţinta din faţa lui. Brusc, a întors arma spre profesor şi a tras de la mică distanţă în bărbat. De mai multe ori.

Tânărul a rămas lângă cadavrul profesorului său câteva minute, după care şi-a luat zilele. Psihologii care au văzut imaginile camerelor de supraveghere vorbesc despre o execuţie.

El este rece afectiv. Este anesteziat efectiv. Nu are sentimente, trăiri”, spune psihologul criminalist Tudorel Butoi.

În căutarea explicaţiilor, anchetatorii au percheziţionat locuinţa tânărului şi au stat de vorbă cu rudele. Au aflat că nu avea serviciu. Mai câştiga un ban când repara computere. Într-o haină de-a lui, oamenii legii au găsit un bilet de adio: „Mă simt inutil, nu mai am pentru ce să trăiesc”.

Surse din interiorul anchetei spun că tânărul era depresiv din cauza unor decepţii în dragoste. Iubita lui ar fi plecat din ţară, iar bărbatul nu s-ar fi împăcat cu gândul. Rudele lui nu se simt în stare să explice cum s-a transformat în ucigaş.

Psihologii sunt uluiţi de asemănarea dintre această dramă şi subiectul filmului American Sniper. Scenariul prezintă moartea unui lunetist care devine instructor de tir şi este împuşcat de un bărbat pe care îl învăţa să tragă.

Această speță este copiată la indigo după filmul Lunetistul. Devine instructor, ca Tănase al nostru. Într-una din zile, liniștită, vine unul dintre elevi, pleacă în poligon, unde elevul îl împușcă”, spune Tudorel Butoi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri