Oamenii din Petroşani, îngroziți de urs

Data publicării:
129764961

Primele atacuri ale ursului au avut loc sâmbată într-un cartier din sudul Petroşaniului. După ce a omorât 10 câini, animalul s-a mutat în nordul oraşului. Până acum, 30 de oameni au spus că ursul le-a intrat în gospodării.

„Ea a ieşit din casă, fata, că a zis că sunt câini vagabonzi şi s-au pus pe căţea. Şi când colo, era ursul”, spune o localnică.

Localnicii care au văzut ursul spun că acesta are peste 100 de kilograme şi nu se comportă ca unul venit din sălbăticie.

Cum să reacţioneze, îi pui laterna în ochi şi vine spre tine. Nu se sperie, nu face nimic, absolut nimic”, spune un localnic.

„Urşii atacă de-astea, oi, miei. Câini numai lupii mâncau”, spune o localnică.

„Este posibil să fie vorba de un urs care a fost crescut de cineva în captivitate şi, în momentul în care a devenit agresiv, sau prea mare, n-a mai putut să îl întreţină şi l-a eliberat în această zonă”, a spus Teodor Mustaţă, vânător.

De aproape o săptămână, mai mulţi localnici s-au alăturat vânătorilor şi jandarmilor şi patrulează prin oraş.

„Efectiv nimeni nu mai doarme în această zonă, patrulăm şi noi şi cetăţenii care locuiesc aici şi cei de la asociaţia de vânătoare, făcând zgomote, încercând să alungăm ursul”, a spus Valentin Szabo, de la Jandarmeria Petroşani.

Vânătorii din Petroşani aşteaptă acum aprobare de la Ministerul Mediului pentru a ucide sau pentru a tranchiliza ursul ca mai apoi să îl mute.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri