Liderii lumii şi bicicletele

Data publicării:
barack obama bicicleta

  

În campania electorală, Klaus Iohannis povestea că şi-a început cariera de profesor făcând naveta cu bicicleta. Într-un mesaj postat recent pe Facebook, el pledează pentru pedalat, având în vedere că mersul pe bicicletă ne menţine sănătoşi şi ajută la reducerea aglomeraţiei şi poluării din marile oraşe.

În Marea Britanie, un mare pasionat de ciclism este premierul David Cameron. În 2009, pe vremea când era lider al opoziţiei, bicicleta sa, cu care se lăuda că a parcurs peste 1600 de kilometri, a fost furată, astfel că a fost nevoit să împrumute o alta pentru a merge la serviciu.

Actualul şef al Guvernului din Italia, Matteo Renzi a atras atenţia presei din peninsulă, după ce s-a dus pe bicicletă la o întâlnire cu fostul preşedinte italian Giorgio Napolitano.

Acum doi ani, cancelarul german Angela Merkel a participat la Eurobike, cel mai mare târg de biciclete. Gestul său a fost pus pe seama faptului că era în campanie electorală, în condiţiile în care statisticile spun că în 80% dintre familiile de nemţi există cel puţin o bicicletă.

Peste Ocean, liderul de la Casa Albă, Barack Obama, s-a pozat de mai multe ori în drumeţii pe două roţi, alături de soţie şi cele două fiice. În ipostaze similare au fost surprinşi şi predecesorii săi, George W. Bush şi Bill Clinton.

În România, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu s-a folosit de bicicletă pentru a merge la Guvern, vrând să le arate bucureştenilor că autoturismul nu este indispensabil.

Adrian Năstase a fost şi el fotografiat pe două roţi, dar aventura lui nu a depăşit holurile Palatului Parlamentului.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri