Povestea celei mai emoţionante fotografii de la Electric Castle

Data actualizării: Data publicării:
tanar scaun cu rotile electric castle 2015-1

O fotografie face cât o mie de cuvinte. O demonstrează imaginea cu un tânăr în scaun cu rotile, ţinut pe braţe şi umeri de prietenii săi, în timpul concertului The Prodigy de duminica trecută. Fotografia făcută la festivalul Electric Castle de un amator, arhitect de meserie, a fost postată pe un site de socializare şi a adunat deja peste 7.000 de like-uri şi sute de distribuiri.

 Tânărul surprins în fotografie, Cătălin Mariș, are 30 de ani. FOTO: Facebook.com/Adrian Roşca

28.000 de oameni au fost duminica trecută la concertul Prodigy. Dintre toţi, unul a devenit celebru pe internet după ce i-a atras atenţia unui arhitect din Cluj, pasionat de fotografie. Ţintuit într-un scaun cu rotile, tânărul a fost ridicat pe braţe de prietenii lui pentru a vedea mai bine scena.

„Pur şi simplu m-am întors la un moment dat şi l-am văzut ridicat, prima dată am rămas aşa, surprins, nu am înţeles... E pe o scenă? Şi când am văzut cum îl ţine lumea, a fost un moment emoţionant şi pentru mine”, spune Adrian Roşca, arhitect.

El mărturiseşte că, iniţial, nu voia să posteze fotografia.

„Un prieten care nu a participat la festival, care era extrem de revoltat, nu înţelegea care este motivul pentru care merg oamenii patru zile să îndure astfel de condiţii vitrege, nu înţelegea, de fapt, care era ideea festivalului. Şi mi-am adus aminte de cadrul ăsta, e singura poză pe care am descărcat-o de pe card şi i-am trimis-o lui şi i-am zis: Uite, cam pentru asta merge lumea...”, povesteşte Adrian Roşca.

Tânărul surprins în fotografie, Cătălin Mariș, are 30 de ani şi a ajuns în scaunul cu rotile în urma accident de motocicletă. Locuieşte acum în Italia, dar a venit în țară special pentru a merge la festivalul din curtea Castelului Banffy.

„Ştiu că dansam pe Prodigy și au venit prietenii mei și au zis: Te ridicăm! Şi am zis: OK. Cam așa a fost, m-am trezit deasupra și, într-adevăr, a fost o senzație particulară, știi, de jos nu se aude atât de bine, dar când m-au ridicat am simțit valul de energie al muzicii celor de la Prodigy, care m-a făcut să mă pierd pur și simplu”, mărturiseşte Cătălin Mariș.

El spune că, în viaţă, nu ar trebui să existe niciun fel de limite, iar faptul că a participat la acest festival a fost pentru el dovada că se poate.

„Alții îți spun de obicei că nu poți să faci anumite lucruri, cred că asta este marea greșeală, dar poți să le faci, absolut. Probabil nu așa de bine cum ai fost obișnuit înainte, dar e OK, ești acolo și simți energia”, mai spune tânărul.

O energie pe care Cătălin o va simți și la anul, pentru că vrea să meargă din nou la Electric Castle.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri