Proiect caritabil. Principele Nicolae, 1.000 de kilometri pe bicicletă

Data publicării:
nicolae

Prințul Nicolae vrea ca toți copiii să găsească deschisă ușa spre lumea poveștilor. Acesta este și obiectivul campaniei în care va porni la jumătatea săptămânii viitoare. Va străbate pe bicicletă peste 1000 de kilometri. Traseul va trece prin zece orașe, iar la final e convins că va strânge bani din care să cumpere cărţi copiilor care nu şi le permit.

Turul ciclist va începe în nordul României, în Sighetu Marmaţiei, şi se termină la Constanţa. Este un vis mai vechi al principelui. La propriu!

Alteţa Sa Regală Principele Nicolae: „Într-o noapte am visat, am fost pe bicicletă prin România. Şi asta s-a întâmplat în fiecare săptămână, pentru patru săptămâni. A fost cam ciudat. Am crezut că a fost un semn”

Regulile sunt simple pentru cei care vor să contribuie la campanie. În fiecare judeţ, 20 de bicicliști se pot alătura caravanei, cu o condiție: să liciteze locurile. Prețul de pornire este de doi euro. Din banii astfel strânşi, asociația care coordonează campania va cumpăra cărți pentru copiii din zone sărace, unde va organiza şi cluburi de lectură. Oameni de afaceri, autorităţi locale şi prieteni din străinătate ai Principelui Nicolae şi-au anunţat deja participarea.

Iren Arsene, preşedintele Asociaţiei Curtea Veche: „Încercăm să vedem dacă adulţilor le pasă de copii, dacă copiii citesc, pentru că eu cred că această strângere de fonduri aşa se va măsura. Noi trebuie să demonstrăm copiilor că dorim ca ei să citească, ne pasă dacă ei citesc sau nu”.

Turul caritabil îşi propune să lupte şi cu altă problemă. Aceea că, din cauza meniului dezechilibrat și sedentarismului, unul din patru copii este supraponderal.

Alex Ciocan, campion ciclist: „Multă lume zice că ori înveţi, ori faci sport. Eu nu sunt de acord, eu cred că este loc pentru amândouă. Mişcarea este bună pentru tine, ca sănătate”.

Pentru că traseul lung de peste o mie de kilometri presupune un efort extrem, Principele Nicolae se antrenează deja de câteva luni. Bicicleta a fost oricum mijlocul de transport preferat al principelui pentru lungă perioadă.

Alteţa Sa Regală Principele Nicolae: „Am cumpărat prima mea maşină cred că a fost în 2006. Înainte de asta am fost peste tot cu bicicleta. Nu a fost o problemă distanţa, dacă am vrut să ajung undeva, am mers cu bicicleta”.

Asociaţia Curtea Veche, aflată sub Înaltul Patronaj al Principelui Nicolae, a donat deja mii de cărți, în ultimii doi ani, copiilor din toată țara.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri