Sănătatea, prioritatea Guvernului. C.T. Popescu: „Până acum care era prioritatea? Asigurarea înmormântărilor?”

Data publicării:
ctp 5 mai

„Până acum care era prioritatea? Asigurarea înmormântărilor? A dat ajutoare de înmormântare, măcar cuiva, guvernul?”, a spus jurnalistul.

Dl ministr s-a prezentat ca un erou care zguduie sistemul de sănătate, care reformează sistemul din temelii. Unde a fost prioritatea asta zero a sănătății atunci când în spitale se distribuiau acești dezinfectanți pseudo? Că erau falși, de fapt. Unde a fost prioritatea? Îmi amintesc cum căuta să justifice dl Raed Arafat infecțiile nosocomiale, când a fost întrebat despre victimele de la Colectiv. Și dânsul a spus: sunt și în Occident. Cazul ăsta teribil, pentru că nu știm și probabil nici nu vom ști vreodată câți oameni au murit pentru că această substanță de dezinfectare nu era ce trebuie”, a spus Cristian Tudor Popescu.

El a amintit că scandalul dezinfectanților nu a pornit de la o anchetă a Corpului de control de la „dl ministru erou al Sănătății”, ci de la o investigație jurnalistică.

„Dacă nu ar fi fost echipa de jurnaliști a lui Cătălin Tolontan care să declanșeze totul, și acum în spitale se distribuiau liniștiți acei dezinfectanți. Nu e ceva nou în țara asta”, spune jurnalistul.

„Dacă a ieșit la suprafață acest puroi din sănătate, câte mai sunt, de felul ăsta? O să descopere vreunuldomnul ministru, Guvernul, Corpul de control, cineva, cei care și-au anunțat prioritate zero? Dar când nu a fost prioritate zero sănătatea? E de o stupiziene maximă acest enunț”, adaugă Cristian Tudor Popescu.

În ceea ce privește restabilirea încrederii în sistemul de sănătate, scopul măsurilor anunțate de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Cristian Tudor Popescu spune: „Care încredere? Prin astfel de declarații? Câți oameni au pierdut pe cei apropiați în spitale, au intrat relativ sănătoși sau nesuferind o infecție de tipul celei luate acolo și apoi au murit. Ce-or fi zicând, când au auzit că e prioritate zero?”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri