Traian Băsescu, atac la comisiile parlamentare

Data publicării:
basescu explica - presidency

În momentul de faţă structurile de securitate sunt extrem de puternice în raport cu cetăţeanul, ca să fim clari. Structurile de securitate sunt extrem de puternice în raport cu celelalte instituții ale statului. Aceste realităţi existând, îţi trebuie un sistem de control civil extrem de puternic. Care există? Nu, e un fals control”, a declarat Traian Băsescu într-o emisiune televizată.

Cezar Preda, preşedinte al Comisiei pentru elaborarea legilor privind Securitatea Naţională, îl contrazice pe fostul președinte.

Controlul SRI se face prin legislația care există. În 2010, la întâlnirea de la bilanțul SRI l-am informat pe domnul președinte Băsescu că tot pachetul de legi solicitat de el de șase ani este pregatit, prima lectură puteam să i-o dau dumnealui. Din politețe nu am să vă dau răspunsul, dacă nu îmi făceam treaba, vreau să știu dacă vreodata m-a chemat ca să mă întrebe, că tu nu controlezi nimic acolo. Nu e cinstit să spună asta, dar nu ne onorează pe noi. A avut o replică de președinte care spunea eu controlez”, a declarat Cezar Preda în emisiunea Kilometrul 0 de la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri