Trotuare cu stâlpi și trecere de pietoni între șanțuri

Data publicării:
stalp pe trotuar

Trecerea de pietoni din cartierul de la marginea oraşului Târgu Jiu e o glumă proastă, spun oamenii care locuiesc în zonă. Zebra a fost trasată între cele două şanţuri de pe marginea drumului.

Când o da un copil în rigolele alea, vă daţi seama… își rupe o mână, un picior”, spune un localnic.

„E zebră, dar nu e în dreptul unui podeţ, e şanţul, cum să treci pe zebră? Cobori în şanţ?”, spune alt localnic.

În acea zonă, dacă o să priviţi cu atenţie, o să constataţi că este făcut podeţul în dreptul şcolii, în partea cealaltă este alt podeţ, trecerea este pusă între cele două podeţe”, spune Marius Ionescu, director tehnic la primăria Târgu Jiu.

Şi nu e singura problemă în zonă. Pe trotuare, din loc în loc, răsare câte un stâlp de electricitate, care îi obligă pe trecători să se strecoare pe lângă garduri, ca să-şi continue drumul. În cei trei ani care au trecut de la finalizarea lucrărilor, strada a fost reparată de mai multe ori.

Au mai apărut exfolieri de asfalt în anumite zone, s-au mai deteriorat anumite elemente de pe podeţ, anumite podeţe… şi au intervenit”, spune Marius Ionescu.

Investiția mai este în garanție doi ani de acum înainte, însă firma constructoare, Societatea de Construcții în Transporturi București, a intrat la sfârșitul anului trecut în insolvență. Autorităţile locale spun că dacă nu va mai avea muncitori să repare lucrările în acest timp, vor fi nevoite să contracteze o altă societate”, relatează Carla Tănasie, reporter Dig24.

Deocamdată, reparaţiile au fost făcute din banii încasaţi din scrisoarea de garanţie de bună execuţie a lucrării, care e de 2% din valoarea proiectului de 26 de milioane de lei. Dacă suma nu va fi suficientă, primăria va trebui să contribuie cu fonduri din bugetul propriu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri