METEO Cod galben. Vremea se schimbă radical, prima noapte geroasă va fi sâmbătă spre duminică

Data publicării:
Femeie umbrela rosie ploaie frig meteo vremea - Guliver Getty Images-1

ACTUALIZARE 10.25. Meteorologii au emis atenţionări cod galben de ploi însemnate cantitativ şi răcire accentuată a vremii.

Prima – valabilă de astăzi, de la ora 21.00 până joi ora 23.00 va afecta judeţele Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Sibiu unde cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi izolat 40...60 l/mp. În Munţii Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare.

 

Ploi pe arii extinse se vor semnala în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în jumătatea de sud-vest, unde vremea se va răci accentuat, iar vântul se va intensifica treptat.

Cea de-a doua atenţionare – valabilă de joi ora 23.00 până vineri ora 23.00 – anunţă ploi însemnate cantitativ, precipitaţii mixte, intensificări ale vântului, răcire accentuată.

În intervalul menţionat vremea se va răci accentuat în toate regiunile şi va continua să plouă în cea mai mare parte a ţării.

În toate zonele de munte şi de deal se vor cumula cantităţi de peste 20...25 l/mp şi izolat peste 40...50 l/mp. Vântul va avea intensificări locale cu viteze ce vor depăşi temporar 50...60 km/h. În a doua parte a nopţii de joi spre vineri (23/24 octombrie) şi în cursul zilei de vineri, 24 octombrie, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în Carpaţii Orientali şi în jumătatea de nord a Moldovei. Trecător va ninge şi pe crestele celorlalte masive montane.


Potrivit meteorologului, încă din această după amiază va începe să plouă, mai întâi în vest şi sud vest. Joi, ploile se vor extinde în toată ţara, iar cantităţile de precipitaţii vor fi semnificative.

Vineri, va ploua mai mult în Moldova.

În condiţiile pătrunderii aerului rece, din această noapte la munte vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Totodată, temperaturile scad cu până la 10 grade, situaţie care se va semnala până duminică. Astfel, dacă astăzi vor fi 23 – 24 de grade în următoarele zile vremea se va răci semnificativ, maximele fiind de 14 grade.

Prima noapte de ger din această toamnă va fi în cea de sâmbătă spre duminică. Atunci, minimele vor fi minus 10 grade.

Explicaţiile complete în materialul video ataşat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri