Consultanţă juridică de 400.000 de euro la reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă

Data publicării:
cernavoda centrala nucleara -Mediafax Foto-Gabriel Petrescu

Consultanţa şi studiile sunt mari oportunităţi de făcut bani când implică proiecte care au legătură cu statul. Se dau contracte, se fac studii şi chiar dacă proiectele nu se materializează, banii sunt cheltuiţi.

Un alt lucru interesant legat de construcţia celor două noi reactoare la Cernavodă este că guvernul a făcut o comisie de supaveghere a acestui proiect care va fi condusă de Liviu Dragnea. E un ministru fără legătură cu domeniul energetic dar este băgat la înaintare pentru că se pare că e cel care a discutat intens cu chinezii, cei care ar veni cu finanţarea în acest proiect.

Costul total estimat este de 6,4 miliarde de euro. A sărit în ultimi opt ani de la 2 miliarde, la patru, iar acum a ajuns la aproape şase miliarde şi jumătate.

China Nuclear Power Engineering ar putea fi constructorul şi cel cu care statul român se va asocia pentru dezvoltarea celor două noi unităţi. Chienzii deja au semnat un acrod cu Candu Energy, grupul canadian care dezvoltă tehnologia folosită la centrala nucleară de la Cernavodă.

Statul român, prin Nuclearelectrica, va fi acţionar minoritar, cu maximum 49% din pachet. Compania de stat va veni cu un aport în natură la proiect, care va consta în cea mai mare parte din instalţiile deja făcute la Cernavodă. Contribuţia în bani va fi de cel mult 2 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri