Imagini din tabăra din Preşevo. Un bărbat din Siria a călătorit peste 1.000 de kilometri împuşcat în braţ

Data publicării:
IMIGRANTI SERBIA PRESEVO GETTY

Murdari, obosiţi şi nemâncaţi, refugiaţii sunt aşteptaţi la graniţă de autobuze ONU. Înainte să intre în tabăra de la Preşevo trebuie să aştepte la coadă, printre tone de gunoaie, pentru a trece prin filtrele polițiștilor și soldaților.

Dacă în urmă cu zece zile, Preşevo găzduia aproximativ 500 de refugiaţi acum sunt peste 3.000, care aşteaptă să îşi primească documentele şi să îşi continue drumul spre Ungaria.

„Este atât de greu... Trebuie să stăm la o coadă de 2 kilometri. Nu știu cât timp. Patru zile, cinci zile...”

„Nu putem sta 4 zile la coadă, aşa că ne punem bagajele aici, să ne ştim rândul”.

Odată ce sunt înregistrați, refugiații ajung în tabără, unde primesc apă, mâncare, dar și îngrijiri medicale. Ei vor aștepta aici pentru eliberarea documentelor ce le permit să traverseze Serbia pentru 72 de ore.

Un bărbat din Siria a călătorit peste 1.000 de kilometri împuşcat în braţ.

„Erau persoane cu arme care împușcau pe oricine pe stradă. Pur și simplu”.

Printre refugiaţi ajunşi la Preşevo este şi Ibrahim, care, nu acum multă vreme, era student. Ca să nu fie înrolat în armată şi-a dus familia în Turcia şi a plecat cu prietenii spre Germania.

Ibrahim Obet, refugiat: „Voiau să mă trimită să mă lupt cu rudele mele. Poți să ajungi să îți omori vărul. Ei îți dau ordine și tu trebuie să le execuți pentru că nu ai de ales. Vreau să fug de asta”.

În situația sa sunt mii de tineri plecaţi în pribegie prin Europa.

Noi, cei din Siria, o iubim pe Angela Merkel foarte mult. Îi mulțumim pentru ce face pentru cei din Siria. Îți mulțumim, Angela Merkel!”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri