VIDEO. Incidente la Glasgow, după referendumul privind independența Scoției

Data publicării:
scotiaa

Câteva incidente s-au înregistrat la Glasgow, între separatişti şi unioniştii care au ieşit pe străzi ca să sărbătorească victoria. Doar poliţia a reuşit să separe cele două tabere.

Lupta pierdută a adus şi demisia şefului guvernului Scoţiei.

„Am pierdut referendumul, dar Scoţia mai poate încă să ducă înainte iniţiativa politică. Scoţia poate încă să iasă o adevărată învingătoare. Pentru mine, ca lider, timpul aproape mi s-a terminat, dar pentru Scoţia, campania continuă şi visul nu va muri niciodată”, a spus Alex Salmond, şeful Guvernului Scoţiei.

De la domeniul Balmoral din Scoţia, Elisabeta a II-a a anunţat printr-un comunicat că familia regală este gata să susţină poporul scoţian şi să muncească împreună pentru viitorul întregului Regat.

„Acum, în timp ce mergem înainte, ar trebui să ne amintim că, în ciuda diferenţelor de opinie care au fost exprimate, noi avem în comun o dragoste solidă pentru Scoţia, care este unul dintre lucrurile ce ajută la unirea noastră, a tuturor”, a spus Regina Elisabeta a II-a.

Iar de la Londra, premierul David Cameron a promis că va acorda mai multe libertăţi nu doar scoţienilor, ci şi celorlalte naţiuni din Regatul Unit - englezi, galezi şi nord-irlandezi.

55 la sută dintre alegătorii scoţiei au votat împotriva separării de Marea Britanie.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri