„Lupii Nopţii” au pornit către Berlin. Motocicliştii ruși vor să refacă drumul parcurs de Armata Roşie prin Europa

Data publicării:
Lupii Noptii motociclisti rusi - Guliver GettyImages

La 70 de ani de la cel de-al Doilea Război Mondial, ruşii au organizat un nou Marş al Victoriei. Numai că în locul blindatelor şi coloanelor de soldaţi, la drum au pornit de această dată zeci de motoclişti. Îşi spun „Lupii Nopţii” şi vor să refacă drumul Armatei Roşii, atât de lăudat de preşedintele Vladimir Putin.

Grupul va fi mult mai mare. Nu vor fi doar aceşti zeci de oameni, mulţi alţii ni se vor alătura pe drum. 30.000 de motociclişti polonezi şi-au exprimat solidaritatea cu iniţiativa noastră”, a spus Alexander Zaldostanov, liderul clubului de motociclism.

Numai că „Lupii Nopţii” nu vor putea trece prin Polonia. Cel puţin asta au anunţat oficialii de la Varşovia, care au caracterizat intenţia motocicliştilor de a traversa ţara drept provocatoare. Totul, în contextul în care ultranaţionaliştii ruşi sunt acuzaţi că s-au implicat în anexarea Crimeei, anul trecut.

Nu vrem să facem nimic ilegal, nu de asta am pornit în această călătorie. Avem vize”, a adăugat Alexander Zaldostanov.

Călătoria „Către Berlin!”, o trimitere la strigătul de luptă al Armatei Roşii, ar trebui să urmeze un traseu de şase mii de kilometri. Motocicliştii ar urma să treacă prin Belarus, Polonia, Cehia şi Austria, după care să ajungă la Berlin pe 9 mai, ziua în care Rusia sărbătoreşte victoria împotriva Germaniei naziste.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri