NATO consolidează apărarea aeriană, maritimă şi terestră în Europa de Est

Data publicării:
Avion NATO tehnologie Awacs - AFP Mediafax Foto-TORSTEN SILZ

Veţi vedea o mobilizare maritimă, aeriană şi terestră care va avea loc imediat, adică în următoarele zile. Avem capacitatea necesară pentru a implementa aceste măsuri, care ne-au fost recomandate de liderii militari ai Alianţei. Am luat aceste măsuri militare pentru că noi credem că sunt necesare în acest moment, pentru a asigura securitatea colectivă şi pentru a descuraja alte acţiuni. Dar, în acest context, sperăm că discuţiile de mâine, de la Geneva, vor deschide calea spre o soluţie politică a crizei”, a declarat Anders Fogh Rasmussen, secretarul general al NATO.

Anders Fogh Rasmussen nu a precizat de câte trupe, avioane şi nave este vorba şi nici ţările în care va avea loc această mobilizare. Pe flancul estic al Alianţei se află ţările baltice, Polonia, România şi Bulgaria

Ieri, la Digi24, președintele Traian Băsescu a declarat că în România prezența militarilor NATO se va situa în limite „rezonabile”. Șeful statului a sugerat că, personal, nu consideră necesară o suplimentare a efectivelor de trupe americane deja prezente pe teritoriul României.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri