Imagini cu raiduri rusești în zone locuite din Siria

Data publicării:
bombardament siriaGettyImages-457549064-2

Un localnic din provincia Idlib a filmat un bombardament al ruşilor: „Dumnezeu este mare. Un raid aerian al aviaţiei ruse a lovit satul Kan Safra din Jabal al-Zawiya, la primele ore ale dimineţii, în ziua de 6 octombrie 2015. Dumnezeu este mare. Acesta este al treilea raid, după ce au fost lovite satele Kafar Owayyed şi al Habbit”.

În clipul postat pe internet se vede cum avioanele militare ruse survolează zona şi lansează mai multe rachete asupra unor ţinte greu de identificat, dar despre care mai mulţi activişti independenţi susţin că sunt zone locuite de civili.

În replică, ministerul rus al Apărării a făcut publice imagini care ar apărea jihadişti din Statul Islamic, în timp ce folosesc civili sirieni drept scuturi umane. Astfel, ar reuşi să mute muniţia şi armamamentul greu în zonele locuite şi în apropierea lăcaşurilor de cult.

Pentru Washington, explicaţiile nu sunt credibile şi Pentagonul a somat Rusia să accepte instituirea unui set de reguli care să reglementeze raidurile aeriene din Siria. Ash Carter, secretarul de Stat pentru Apărare al SUA, a spus că a făcut mai multe propuneri în acest sens, dar de la Mosocova nu a venit niciun răspuns oficial.

O coordonare a raidurilor din Siria ar fi propus Moscovei şi Turcia. Presa rusă susţine că Ankara a cerut crearea unui grup de lucru comun, pentru a sincroniza actiunile legate de atacurile aeriene ale Rusiei in Siria. Ministrul rus al Apărării spune că o astfel de propunere este binevenită.

Am fi bucuroşi să-i primim la Moscova pe reprezentanţii ministerului turc al Apărării, cu care am putea discuta toate aspectele tehnice, astfel încât să putem evita toate neînţelegerile care ar putea apărea în timpul operaţiunilor pe care armatele noastre le desfăşoară în Siria”, a spus Anatoli Antonov, ministrul rus al Apărării. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri