Ministrul german al Apărării: Vladimir Putin nu trebuie subestimat

Data publicării:
ursula von der leyen ministru germania aparare site personal


Stephen Sackur, moderator BBC: Cât de îngrijorată este Germania de implicarea Rusiei în Siria?

Ursula von der Leyen, ministrul german al Apărării: Trebuie să fim foarte atenţi. Kremlinul intră în joc cu o etalare extinsă a forţei sale. Dar dacă te detaşezi un pic şi încerci să priveşti obiectiv întreaga situaţie, îţi dai seama că niciuna dintre forţele care acţionează în Siria şi Irak nu poate aduce schimbarea pe cont propriu. Într-un final, vor fi nevoite să se aşeze la masa negocierilor şi să stabilească împotriva cui luptă şi pe cine apără.

Stephen Sackur, moderator BBC: Serviciile de informaţii germane sunt recunoscute pentru eficienţa lor. Iar dvs. şi Guvernul dvs. aveţi, în mod tradiţional, o bună comunicare cu Moscova. Chiar aţi fost luaţi prin surprindere de amploarea intervenţiei militare a lui Vladimir Putin?

Ursula von der Leyen, ministrul german al Apărării: Nu am fost mai surprinşi decât atunci când am văzut ceea ce se întâmpla de luni bune în estul Ucrainei, unde am văzut cum a fost pusă în scenă coregrafia războiului hibrid. Preşedintele rus nu trebuie subestimat niciodată. Pe de altă parte, ştim că şi Rusia se teme de acţiunile Statului Islamic şi de riscul pe care îl reprezintă combatanţii străini. De aceea are tot interesul să intervină în Siria şi Irak. Şi nu doar de partea lui Assad, ci şi împotriva Statului Islamic”.  

Barack Obama: Ce face Vladimir Putin nu e dovadă de putere. Liderul rus: Doar Rusia acţionează legal în Siria

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri