Primele imagini din timpul atacului din Ottawa

Data publicării:
ATAC

Suspectul trecuse de cordonul de securitate şi imediat poliţiştii şi-au scos armele şi l-au somat să se întindă la pământ. Atacatorul de ieri era un tânăr cu cazier, care se convertise la Islam. Recent îi fusese retras paşaportul şi era pe lista călătorilor cu grad mare de risc.

El este Michael Zehaf-Bibeau, într-o fotografie despre care presa canadiană scrie că a apărut pe un cont de Twitter folosit de jihadiştii din Statul Islamic. Deocamdată nu se ştie clar dacă tânărul de 32 de ani, identificat ca fiind atacatorul din Ottawa, avea legături cu grupări teroriste. Recent, tânărului i-a fost interzis accesul în moscheea în care se ruga, pentru că spunea mereu că e urmărit de Diavol şi că trebuie să ajungă în Orientul Mijlociu. A fost momentul în care Michael a atras atenţia autorităţilor canadiene, care i-au suspendat documentele de călătorie.

„E o altfel de tragedie. Nu-i ştim exact originile. Cauzele nu au fost determinate. Toţi vrem răspunsuri. Nimeni mai mult ca mine”, a spus Jim Watson, primarul oraşului Ottawa

Înainte să intre în clădirea Parlamentului, Michael Zehaf-Bibeau a împuşcat în spate un soldat care era de gardă la Memorialul Eroilor. Militarul a murit câteva ore mai târziu la spital. Cu doar 12 minute înainte să fie împuşcat, caporalul Nathan Cirillo a fost fotografiat de un turist. Poza a ajuns pe Internet la scurt timp de la atac.

Autorităţile au deschis o anchetă pentru acte de terorism şi sunt în alertă maximă de teama unor atacuri similare, în contextul în care Canada face parte din coaliţia internaţională care luptă împotriva Statului Islamic. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri