A murit ”Piedone”. Cine a fost actorul italian Bud Spencer

Data publicării:
bud spencer getty

Foto: Gulliver/GettyImages

Spencer, al cărui nume era Carlo Pedersoli, s-a născut în Napoli, la 31 octombrie 1929 și a jucat în peste 40 de filme, dintre care 20 împreună cu actorul Terence Hill, al carui nume real era Mario Girotti. Genul cinematrografic „western spaghetti” în care a jucat, i-a adus faima, având o mare priză la public în Italia și Germania, notează agenția DPA. 

Filmele sale cele mai cunoscute sunt „They Call Me Trinity” (1970), „All The Way, Boys” (1972), „My Name is Nobody” (1973), „A Friend Is A Treasure” (1981). 

Fiul lui Bud Spencer, Giuseppe Pedersoli a declarat agenției italiene de știri ANSA, că tatăl său nu a suferit și a avut alături pe toți apropiații săi. Ultimele sale cuvinte au fost „Vă mulțumesc”.

La anunțarea morții sale, numeroase omagii i-au fost aduse în Italia, pe rețelele sociale. Premierul Matteo Renzi a postat pe Twitter: „Ciao Bud Spencer, te-am iubit cu toții”, notează agenția France Presse (AFP).

Ministrul italian al culturii Dario Franceschini a omagiat la rândul său pe Bud Spencer ca "un mare interpret al cinematografiei italiene, care în timpul îndelungatei sale cariere a reușit să distreze generații și de a cucerit audiența cu un mare profesionalism".

Născut în districtul Santa Lucia din Napoli, Carlo Pedersoli, al carui tată era un om de afaceri din Brescia, provine dintr-o familie bogată.

În 1940, pe când Carlo avea 11 de ani, familia s-a mutat la Roma, unde adolescentul a fost un foarte bun înotător și un elev strălucit.

După al doilea război mondial, familia s-a mutat din nou, de data aceasta la Rio de Janeiro, unde tânărul și-a abandonat studiile și a avut diverse locuri de muncă, între care bibliotecar și muncitor. S-a întors apoi la Roma, reluându-și studiile și cursurile de înot, făcându-se remarcat pentru structura sa atletică și primind un rol în celebrul film „Quo Vadis” (1951).

După Jocurile Olimpice de la Roma din 1960 și al șaptelea titlu de campion al Italiei, Bud Spencer a fost și primul italian care a înotat sub minut la 100 metri liber, însă a abandonat înotul și s-a întors în America de Sud.

Reîntors la Roma, unde s-a căsătorit cu fiica unui producător de film, devine tată și abia mai târziu, în 1967, când avea 38 de ani, a filmat primul western.

El a decis apoi, să-și schimbe numele în Bud Spencer, ca un omaiu adus berii cu același nume și actorului Spencer Tracy.

La alegerile regionale din 2006, el a candidat în Lazio, regiunea Roma, sub sigla partidului lui Silvio Berlusconi.

În ultimii ani, el a apărut rar în public, dedicându-se scrierii memoriilor sale, mai informează AFP.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri