Franţa scoate combustibili din rezerva strategică

Data publicării:
benzinarie - GettyImages-465175874
Combustibilul s-a ieftinit în noiembrie, 2018. FOTO; Gulliver/ Getty Images

Ministerul Transporturilor din Franţa a anunţat că rezervele strategice de produse petroliere ajung 115 zile şi că deja s-a consumat cantitatea pentru trei zile. Autorităţile au luat decizia de a apela la rezerve după ce, în ultimele 24 de ore, s-a dublat numărul benzinăriilor rămase fără stocuri de combustibil.

„Am tras cât am putut de rezerva mea de combustibil. Am fost la toate benzinăriile, mai aveau ceva benzină, nu şi motorină. Trebuie să caut peste tot”, spune Koam, a cărui meserie este cea de curier.

Unii şoferi se plâng că li s-a furat şi ce aveau în rezervor. Alţii speră că protestul nu va dura prea mult.

„Înţeleg protestul, dar aş vrea să se termine până la sfârşitul săptămânii. Dacă nu, atunci vor fi mulţi navetişti care nu se vor putea deplasa săptămâna viitoare”, spune Sophie, locuitoare din Garches.

La rafinăria de la Douchy-les-Mines, în nordul Franţei, poliţiştii şi jandarmii au reuşit să îndepărteze barajul greviştilor, care opriseră activitatea încă de luni.

„Sunt dezamăgit. În guvern nu sunt oameni aleşi, ci numiţi în funcţii. Aleşi sunt cei din Adunarea Naţională, cei care trebuie să facă legile”, spune Paul, angajat la rafinăria Douchy-les-Mines. Acesta se referă la faptul că noua Lege a muncii a fost adoptată de Guvern şi a intrat în vigoarer fără votul Parlamentului.

Şase rafinării din opt s-au oprit complet sau şi-au redus drastic activitatea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri