Halloween 2014: Costume de protecţie şi jucării Ebola, profit cu scandal

Data publicării:
halloween ebola

Piesa de rezistenţă a colecţiei de Halloween a unei companii californiene ce produce costume pentru această sărbătoare, este costumul de protecţie folosit de personalul medical care intră în contact cu persoanele infectate cu Ebola. Patronul companiei spune că valoarea "de groază" a costumului e dată de şocul pe care acesta îl provoacă.

Costumul este în întregime în spiritul sărbătorii şi nu este diferit de cel al unui pompier, al unui poliţist sau al unui angajat medical. Este extrem de cunoscut şi este la modă. Oamenii vor un costum de Halloween care să şocheze şi să înspăimânte, iar acesta cu siguranţă o va face”, a spus Johnathon Weeks, directorul companiei care produce costumul.

Ideea a provocat însă şi un întreg scandal! Mulţi cred că patronul dă dovadă de cinism, folosind tragedia provocată de Ebola pentru a scoate profit. De cealaltă parte, afaceristul se apără amintind că tradiţia de Halloween cere costume cât mai înfricoşătoare, dar şi în pas cu temele timpului.

„Tot ceea ce am făcut este să creăm un costum plecând de la ceea ce prezintă mass-media. Oamenii apar la televiziune, presa prezintă o mulţime de astfel de costume peste tot”, a spus Johnathon Weeks.

Firma californiană nu este singura care a provocat scandal. O altă companie americană a început să vândă jucării de pluş în forma virusului Ebola. În ciuda protestelor iscate de idee, firma a reuşit să vândă într-o singură zi întregul stoc pe care îl avea. Epidemia de Ebola a ucis peste 4.500 de oameni, aproape toţi în Africa de Vest.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri