Proruşii au scufundat o şalupă a armatei ucrainiene. Aeroportul Lugansk, în mâinile rebelilor

Data publicării:
ucraina militari

S-au dat lupte grele pe aeroportul din Lugansk. Responsabili din armata ucraineană spun că separatiştii au primit ajutor de la Moscova, care a trimis mai multe tancuri ruseşti. Tirurile susţinute de artilerie i-au întors din drum pe militarii ucraineni, care au fost nevoiţi să se retragă şi dintr-o localitate aflată în apropierea aeroportului. Preşedintele Petro Poroşenko a acuzat din nou Rusia că a lansat o operaţiune militară în estul Ucrainei. 

Împotriva Ucrainei a fost lansată o agresiune deschisă şi directă din partea unei ţări vecine”, a spus Petro Poroşenko. 

Moscova vede, însă, altfel lucrurile. Preşedintele Vladimir Putin a cerut autorităţilor de la Kiev să pună capăt operaţiunilor militare în zonele locuite din est şi a ţinut să amintească faptul că separatiştii sunt cei care îi apără pe civili. 

Scopul luptătorilor din regiunile din estul ţării este să-i alunge pe soldaţi din sate şi să nu-i lase să bombardeze din nou acele localităţi”, a declarat Vladimir Putin, preşedintele Rusiei. 

În plus, ministrul rus de Externe a asigurat că ţara sa nu vrea război în regiune. 

Nu va fi nicio intervenţie militară în Ucraina. Facem apel la o rezolvare paşnică acestei crize foarte dificile, a acestei tragedii”, a precizat Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe. 

Liderii separatiştilor din Doneţk şi Lugansk au anunţat că acceptă ca regiunile să facă parte în continuare din Ucraina, doar dacă autorităţile de la Kiev sunt de acord să le recunoască autonomia şi să stabilească un plan de reconstrucţie pentru estul ţării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri