Japonezii de la Nissan se întrec în motoare

Data publicării:
NISSAN

Începând din această lună, producătorul auto japonez Nissan va echipa noul automobil compact Pulsar și cu un propulsor cu performanțe sportive.

Este vorba despre un motor turbo pe benzină de 1,6 litri care dezvoltă 190 de cai-putere. La această cilindree, noul propulsor este cel mai puternic din clasa sa. Cu un cuplu maxim de 240 Newtoni/metru disponibil între 2.000 și 4.000 de rotații pe minut, Nissan Pulsar poate accelera de la zero la o sută de kilometri pe oră în 7,7 secunde.

Pentru a-și pune în valoare puterea, această motorizare vine asistată de o direcție și suspensii modificate. Cutia de viteze disponibilă pentru această versiune de motor este una manuală cu șase rapoarte. Într-un segment compact aglomerat pe piața europeană, Pulsar oferă o gamă de motoare pentru toate gusturile.

Momentan, pe gama Pulsar mai sunt disponibile două motorizări. Prima constă într-o unitate pe benzină de 1,2 litri care dispune de 115 cai-putere, testată de Vali Porcișteanu în emisiunea „La Volan”, iar a doua, un Diesel de 1,5 litri care dezvoltă 110 de cai-putere.

Pe lângă designul atletic, nou adoptat de automobilele mărcii, Nissan Pulsar dispune de tehnologii de ultimă oră. Cel mai ieftin vehicul din gamă poate fi achiziționat cu un preț minim de 13.000 de euro, iar cel mai scump ajunge la aproximativ 18.000 de euro. Pentru a afla mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri