Mașina zburătoare a fost lansată oficial

Data publicării:
masina zburatoare lansare

Pare un automobil ca oricare altul, când îl vezi pe şosea, dar acest vehicul se transformă într-un mini-avion. Avionul-automobil consumă 7,5 litri de combustibil la suta de kilometri, are 450 de kilograme, o lungime a aripilor de 8 metri şi poate fi folosit pentru călătorii pe distanţe medii.

Nu este o jucărie pentru băieţi. Nu este ceva ciudat, desprins din filmele de la Hollywood. Așa cum am spus, prima probă a fost în anii 70 în SUA. Au fost numeroase proiecte, aşadar este ceva care este necesar pentru transportul personal pentru că este mai eficient”, a declarat Juraj Vaculik, unul dintre inventatorii aeromobilului.

A sosit timpul să prezentăm adevăratul concept, care este absolul realistic. L-am testat, ca pilot, se comportă ca un avion normal, este fantastic în aer şi foarte bun pe pământ”, a spus și partenerul lui, Stefan Klein.

Autorii acestui inedit proiect speră ca peste 30 de ani să poată produce în serie primul automobil zburător. Deocamdată nu se ştie cât va costa aeromobilul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri