Primul medicament produs la imprimantă 3D

Data publicării:
medicament in 3d

Comprimatul produs cu ajutorul imprimantei 3D are o concentrație foarte mare (1.000 de mg/cașetă), care nu poate fi obținută prin procedurile tradiționale de fabricație. 

Americanii au autorizat deja vânzarea unor materiale medicale - de pildă, proteze - fabricate cu ajutorul imprimantelor 3D, dar este pentru prima dată când este aprobat un medicament.  

Spritam (Levetiracetam) este comercializat de mai mulți ani, sub alte forme. Pilula scoasă la imprimanta 3D ar trebui să se găsească în farmaciile din SUA în primul trimestru din 2016.

Laboratoarele Aprecia au informat că au în vedere să dezvolte în următorii ani și alte medicamente recurgând la tehnologia 3D.

Fabricarea aditivă sau imprimarea tridimensională este din ce în ce mai utilizată, în toate industriile, mergând până la construcția de case sau mașini.

Și medicina se folosește de imprimarea în 3D pentru a produce implanturi pe măsura pacienților care suferă de patologii rare sau care au anumite malformații, fiind deja celebru cazul bebelușului din China căruia i s-a reconstruit craniul din titan, prin tehnologie 3D.

Imprimantele 3D devin din ce în ce mai populare și accesibile marelui public, un model performant costând chiar sub 1.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri