FOTO & VIDEO. Lamborghini lansează primul SUV din portofoliu și anticipează dublarea producției mărcii

Data actualizării: Data publicării:
lamborghini urus 1

Producătorul de automobile de lux Lamborghini anticipează o creştere de cel puţin două ori a producţiei, la 7.000 de vehicule pe an, până în 2019, după lansarea unui nou SUV, chiar dacă se va concentra în continuare pe fabricarea de automobile sport de lux, a declarat directorul general Stefano Domenicali, citat de Reuters.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Domenicali a spus marţi că Lamborghini intenţionează să menţină producţia anuală de supercaruri la 3.500. În privinţa SUV-urilor, el anticipează că producţia va fi cel puţin la fel de ridicată, în funcţie de cerere, scrie News.ro.

Producătorul auto italian este deţinut de grupul Volkswagen, prin intermediul diviziei Audi.

Lamborghini Aventador LP750-4 SV
Lamborghini Aventador LP750-4 SV
Lamborghini Centenario Roadster
Lamborghini Centenario Roadster
Lamborghini Huracan LP610-4 Spyder
Lamborghini Huracan LP610-4 Spyder

Noul SUV va intra la vânzare în 2018 şi va avea un preţ de pornire de aproximativ 200.000 de dolari.

Domenicali, care a fost numit CEO în februarie, a mai spus că Lamborghini intenţionează să extindă reţeaua de dealeri la nivel mondial de la 132 la 160.

Circa 30% dintre dealerii Lamborghini se află în Statele Unite, cea mai mare piaţă a companiei.

Lamborghini a vândut în 2015 un număr record de 3.245 de vehicule în întreaga lume, dintre care puţin peste 1.000 în SUA.

Lamborghini măreşte numărul de angajaţi cu 500 şi dublează capacitatea fabricii din Sant'Agata Bolognese, în cadrul unei investiţii de mai multe sute de milioane de euro, anunţată în 2015.

Compania italiană urmează exemplul mai multor productori auto de lux care au intrat pe piaţa profitabilă a SUV-urilor, între care şi divizia Porsche a VW.

Lamborghini are în plan şi lansarea unei versiuni hibride a SUV-ului, până în 2020, şi ar putea adăuga şi un vehicul cu emisii zero.

Domenicali a mai spus că SUV-ul ar putea reprezenta o platformă pentru maşini autonome, dar că astfel de vehicule nu îi vor afecta brandul.

„Când cumperi Lamborghini vrei să conduci… Vorbim despre emoţii”, a explicat el.

lamborghini urus 1

Lamborghini Urus

lamborghini urus 2

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri