EURO 2016 | Belgia - Ţara Galilor, de la ora 22:00. Wilmots are apărarea decimată, dar echipa sa e favorită

Data publicării:
belgia GettyImages-543168428

Foto: Gulliver/GettyImages

În optimi, „diavolii roşii” au oferit în sfârşit măsura talentului şi aşteptărilor, surclasând Ungaria cu 4-0, chiar dacă scorul e mai mare decât a fost diferenţa din teren. Cele două echipe s-au înfruntat şi în preliminarii, iar galezii au dat atunci măsura forţei lor, câştigând cu 1-0 la Cardiff şi remizând la Bruxelles.

Echipa lui Marc Wilmots mizează şi pe susţinerea majorităţii spectatorilor, având în vedere că meciul are loc la Lille, foarte aproape de Belgia.

Această generaţie a fotbalului belgian are potenţialul de a deveni de „aur”, dar şi o şansă mare de a face un pas important către un trofeu. „Diavolii roşii” au fost lideri în clasamentul FIFA la un moment dat, iar acum se află pe poziţia a doua.

Şi Ţara Galilor susţine că beneficiază de o generaţie de aur, condusă de vedeta Gareth Bale.

Privirile vor fi aţintite în mare măsură către vedetele celor două echipe, Bale, respectiv Eden Hazard. Bale, cel mai scump fotbalist al lumii, a marcat trei goluri şi a fost decisiv la autogolul care a calificat echipa Ţării Galilor în sferturi (1-0 cu Irlanda de Nord). Hazard s-a evidenţiat în mod deosebit cu Ungaria, ca şi întreaga echipă a Belgiei. L-a servit pe Michy Batshuayi la al doilea gol şi a marcat un gol superb (al treilea al partide), în cel mai bun joc al său la reprezentativă.

Cele două echipe s-au întâlnit până acum de 12 ori, iar avantajul este de partea Belgiei, cu 5 victorii faţă de 4 ale galezilor, alte trei partide terminându-se nedecis (golaveraj 17-16 pentru britanici).

Belgienii nu pot conta pe Vermaelen (suspendat) şi Vertonghen (accidentat) iar Dembélé este incert.

Echipele probabile: 

Ţara Galilor: Hennessey - Chester, Williams, Davies - Gunter, Allen, Ledley, Taylor - Bale, Ramsey - Robson-Kanu.

Belgia: Courtois - Meunier, Alderweireld, Lukaku, Denayer - Witsel, Nainggolan - Mertens, De Bruyne, Hazard - Lukaku.

Belgia - Ţara Galilor e LIVE TEXT pe Digi24.ro de la ora 22:00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri