Fanii Rapidului au aruncat cu coji de banană în Wellington. Brazilianul a plâns la vestiare

Data publicării:
326018 326018 wellington

„Nu se poate așa ceva, unde suntem? De ce se întâmplă asta? E copilul meu în tribună, eu ce o să-i spun acum?”, a răbufnit brazilianul.

În apărarea atacantului a sărit și antrenorul Marius Șumudică, acesta reproșându-i centralului partidei că nu a luat măsurile care se impuneau: „De ce nu ai făcut nimic, nu este normal să se întâmple așa ceva. Istvan Kovacs a întrerupt meciul cu Dinamo tot pentru fapte de rasism, tu de ce nu ai avut curajul?”.

Ulterior, ambii au părut însă mai rezervați în declarații în fața jurnaliștilor, scrie Digi Sport.

„Este un gest care nu are ce căuta pe terenul de sport, dar probabil că eu am greșit că am mers în zona aia. Soția mea a fost la meci cu copilul meu. Acum când am ieșit de la vestiare, cel mic a întrebat de ce a dat lumea cu banane în mine. Ce mai puteam să-i spun decât că nu este ceva important? Nu am mai pățit așa ceva până acum, dar nu voi pleca din România pentru acest lucru. Însă totuși cei de la Ligă sau Federație trebuie să facă ceva. În plus m-am ales și cu gura spartă, mă duc acum la spital să văd dacă este grav", a declarat Wellington.

Vasile Maftei, fost căpitan al echipei din Grant, crede că banana aruncată din tribune nu a fost opera unui rapidist.

„Am jucat atăția ani în Giulești, oamenii de acolo cunosc fenomenul fotbalistic. Nu am pățit așa ceva niciodată, că se mai aruncă cu semințe sau brichete, e altceva, dar nu cu banane. Nu cred că a fost vorba de un suporter al Rapidului. Nu s-a întâmplat așa ceva nici la meciurile cu Dinamo sau Steaua, unde există rivalități”, a explicat Maftei.

Rada: „Poate a mâncat cineva banana și i-a căzut coaja întâmplător în teren”

La rândul său, Marian Rada, noul antrenor al Rapidului, a declarat că regretă gestul făcut de galerie. „Păcat că se întâmplă așa ceva. Eu cred că acest stadio,n cum este normal în Liga 1, are un sistem dotat cu camere de supraveghere. Să se urmărească imaginile, iar cel care a aruncat să fie tras la răspundere. Oricum nu trebuie făcut un caz mare din asta. 
Poate cineva a mâncat banana și i-a căzut coaja pe teren și s-a întâmplat să cadă chiar pe atacantul de la Chiajna. Cine știe ce a fost de fapt?”, a declarat Rada.

Cum a reacționat Dani Alves

Poate cel mai cunoscut incident de acest tip a avut loc în primăvara acestui an, la Villarreal, în Spania.Pe 27 aprilie, în minutul 76 al meciului dintre Villarreal și Barcelona, brazilianul Dani Alves se pregătea să execute un corner, moment în care un suporter al gazdelor a aruncat în direcția sa cu o banană. Înainte să bată lovitura de colț, Dani Alves a ridicat banana, a desfăcut-o și a mușcat din ea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri