Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Australian Open

Data publicării:
462127666

(Foto © Guliver/GettyImages)

Simona Halep egalează performanța din 2014 de la Australian Open. Românca a învins-o pe sportiva belgiană Yanina Wickmayer, locul 80 WTA, scor 6-4, 6-2, şi s-a calificat în sferturile de finală.

Partida disputată duminică a durat aproape o oră şi 20 minute.

Pentru calificarea în sferturi, Halep va primi 430 de puncte WTA şi un cec în valoare de 340.000 de dolari australieni (240.000 de euro).

În faza următoare, Simona o va întâlni pe Ekaterina Makarova, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 10, care a trecut de germana Julia Goerges, locul 73 WTA, scor 6-3, 6-2.

Simona Halep a câştigat singura întâlnire disputată cu Makarova, cu scorul de 6-1, 7-6 (6), în sferturile de finală ale turneului de la New Haven, ediţia 2013, câştigată de sportiva română.

În cealaltă partidă din sferturile de finală de pe jumătatea inferioară a tabloului feminin de simplu se vor întâlni rusoaica Maria Şarapova, locul 2 WTA, şi canadianca Eugenie Bouchard, locul 7 WTA, scrie Mediafax.


GAME SET ȘI MECI SIMONA HALEP! Favorita numărul 3 a închis meciul cu un serviciu extraordinar și s-a calificat în sferturile de finală. Va juca împotriva Ekaterinei Makarova, cap de serie numărul 10.

5-2 Break Halep! Belgianca a dat senzația că poate reveni, după ce a fost condusă cu 0-40, a egalat în game, dar până la urmă Simona a preluat controlul punctelor și s-a apropiat la un singur joc de calificarea în sferturile de finală

4-2 Game Halep! Românca se distanțează la două game-uri pentru prima dată în acest set. A prins avânt după break și și-a luat jocul la 0, într-un minut.

3-2 Break Halep! Imediat Simona a reușit să refacă rapid avantajul, după un break la 30. S-a ținut bine în fiecare schimb și a fost recompensată.

2-2 Break Wickmayer! Simona și-a adjudecat primul punct, însă apoi Yanina a luat fiecare schimb ce a urmat. De la 1-4 în primul set, nivelul jocului belgiencei a fost în creștere.

2-1 Break Halep! Scenariu identic precum în setul inaugural - Simona reușește break-ul în game-ul 3 și conduce timpuriu. Ultimul punct a fost adus de un forehand în lungul liniei, care a prins tușa, iar Wickmayer a fost surprinsă de lungimea mingii.

1-1 Game Halep! Simona a avut un game dificil, pe care și l-a adjudecat după egalități. Joc agresiv care i-a adus multe satisfacții româncei.

1-0 Game Wickmayer! Început în forță pentru belgiancă, game la 15.


GAME ȘI PRIM SET PENTRU SIMONA HALEP! 6-4 pentru jucătoarea noastră în 49 de minute. A servit doi ași în acest ultim joc.

5-3 Game Halep! Jucătoarea noastră a fost condusă din nou cu 15-30, dar a reușit din nou să revină. Hawk-eye-ul a salvat-o la ultimul punct - a bifat un as, confirmat după challenge - și s-a apropiat un joc de adjudecarea primului set.

4-3 Game Wickmayer! Simona mai păstrează un singur joc avans. Adversara ei s-a impus la 15, a servit bine și a punctat decisiv la fiecare ocazie avută

4-2 Break Wickmayer! Belgianca a reintrat în set, a reușit să își centreze mult mai bine loviturile în forță și să recupereze un break.

4-1 Break Halep! Simona a revenit fantastic. Wickmayer a condus cu 40-0, însă favorita numărul 3 nu s-a resemnat - a fugit după fiecare minge, a lovit perfect în lungul liniei și a contabilizat greșelile neforțate ale rivalei

3-1 Game Halep! Serviciu bine plasat, execuții extraordinare din deplasare și joc adjudecat la 0!

2-1 Break Halep! Simona conduce pentru prima dată, realizează rapid break-ul încă din startul setului. A jucat agresiv și a reușit să își prindă pe picior greșit adversara, care se vede că nu lovește prea bine în momentul în care este sub presiune

1-1 Game Halep! Reprezentanta noastră a fost condusă cu 15-30, însă apoi a servit bine și nu mai lăsat niciun punct. 

1-0 Game Wickmayer! Un joc lung chiar în debutul meciului. Belgianca a condus cu 30-0, însă a început să comită câteva greșeli neforțate și i-a oferit o minge de break Simonei. Din păcate, ea nu a fructificat-o, iar apoi a cedat game-ul. 

Partida începe cu Wickmayer la serviciu!



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri