82 de primari din România au fost aleşi cu 100% din voturi. Două treimi sunt de la UDMR

Data publicării:
Buletin de vot în urnă
Buletin de vot pus în urnă. Foto: Agerpres

Foto: Agerpres 

Dintre cei 82 de primari care au câştigat alegerile votaţi de toţi locuitorii care s-au prezentat la vot din comunele sau oraşelor în care au candidat, 54 sunt din partea UDMR, reprezentând aproape două treimi din total, 16 din partea PSD, 11 din partea PNL, iar unul a candidat independent, fiind însă tot de etnie maghiară.

Recordul la voturi îl deţine candidatul UDMR la primăria comunei Remetea, judeţul Bihor, Laczko Albert Elemer, care şi-a adjudecat toate cele 3.137 de voturi ale consătenilor săi.

Cu peste 2.000 de voturi au mai câştigat şi Fulop Laszlo Zsolt, în oraşul Sovata (2.378 voturi), şi Kolcsar Gyula, în satul Gorneşti, judeţul Mureş (2.142 voturi) - ambii candidaţi UDMR.

La polul opus, cele mai puţine voturi le-a strâns liberalul Radu Herciu, din comuna Bătrâna, judeţul Hunedoara, care a câştigat alegerile cu 66 de voturi.

Radu Herciu este, de altfel, şi primarul ales cu cele mai puţine voturi din România. La recensământul din 2011, comuna Bătrâna avea 127 de locuitori, dintre care 111 alegători, potrivit BEC.

Tot cu mai puţin de 100 de voturi a fost ales şi social-democratul Ioan Buda, primar al comunei Brebu Nou, judeţul Caraş Severin, care a strâns toate cele 98 de voturi ale alegătorilor din comunitatea sa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri