Demonstraţie pentru renumărarea voturilor din Sectorul 1

Data publicării:
clotilde protest sector 1

Protestatarilor care şi-au dat întâlnire pe Facebook li s-a alăturat și Clotilde Armand.

Încercăm să lucrăm pentru viitor, pentru ca să nu se mai întample şi învăţăm. (Oamenii de la protest - n.r.) nu sunt alături de mine. Eu sunt alături de ei. Noi suntem toţi aici pentru acest lucru”, a spus candidata USB la Primăria Sectorului 1.

Printre cei care cer renumărarea voturilor se află şi scriitorul Gabriel Liiceanu: „Pentru mine, fraudarea votului este cel mai grav atentat la adresa democraţiei, pentru că îi surpă fundamentele iar noi, cei care votăm, devenim nişte caraghioşi distribuiţi într-o mascaradă politică. Ideea că se aleg ei singuri între ei folosindu-ne pe noi în scenariul acesta mi se pare intolerabil. BEC ar trebio să decidă o reverificare a voturilor sau o refacere a voturilor.”

Participanţii la manifestaţia din Piaţa Universităţii vor ca suspiciunea de fraudă să fie îndepărtată prin renumărarea voturilor.

„Sunt de părere că oamenii aceştia trebuie să înveţe să numere corect”, a declarat unul dintre manifestanţi.

„E foarte bine, pentru a trece de aceste nemulţumiri, să se numere şi să se tragă o concluzie pe baze matematice pe voturile clare”, a spus un altul.

Protestul s-a desfăşuart sub sloganul "Corupţia ucide", acelaşi care a scos sute de mii de români în stradă la sfârşitul anului trecut.

„Trebuie să facem ceva, ca să dăm un exemplu pentru cei care sunt indiferenţi şi care au lăsat lucrurile să ajungă aici”, spune un protestatar.

Unii spun că au fost convinşi să vină la proteste de Clotilde Armand. „Dacă avem oameni precum domnia ei, atunci da, există şanse”, a explicat filosoful Mihai Şora

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri