Vicepremierul Vasile Dîncu: Schimbarea începe azi, chiar dacă nu va elimina toți dinozaurii politici

Data publicării:
dincu

„Eu cred că aceste alegeri locale liniștite nu sunt neapărat despre localitățile din România, ci sunt despre România în general, despre schimbarea României. A fost cea mai liniștită campanie din istoria României de 25 de ani, din istoria postrevoluționară. Cred că e un semn că oamenii știu să respecte regulilele, că românii sunt mai disciplinați uneori decât demnitarii lor, decât clasa politică.

E o învățătură pentru noi, să constituim împreună și în continuare reguli: reguli de transparență, reguli prin care politicienii să respecte criteriile de integritate, reguli prin care pe oameni să îi aducem mai des să hotărască destinul localității lor, să vedem în ce măsură referendumul poate funcționa și mai des, mai ales atunci când e vorba de probleme locale importante. Important e să nu mai stăm fără niciun proiect, cu mâna întinsă Europei, să ne ofere ea ceea ce nu putem să ne oferim noi singuri. Trebuie să lucrăm la proiectul nostru în acest moment și cred că acest lucru este un lucru bun”, a declarat Vasile Dîncu.

„M-am bucurat că am văzut pe buletinul de vot sigle noi sau unele căsuțe în care scria „candidat independent”. Poate că nu se va face schimbarea la aceste alegeri, poate că nu se va schimba clasa politică la toamnă, dar cu siguranță va fi o schimbare foarte repede, peste patru ani cel mai târziu vom vedea sigle noi, vom vedea oameni noi și cred că aceasta este calea schimbării. Totul este ca aceste partide noi, acești candidați independenți să fie consecvenți cu proiectul lor, să nu uite, după ce pierd unii dintre ei alegerile de azi, la ce au visat în campanie și să meargă mai departe și să trăiască după principiile lor”, a arătat vicepremierul.

„Cred că schimbare începe azi, cred că azi nu vor fi rezultate spectaculoase, probabil nu vor fi dispărut toți dinozaurii politici, dar este primul semn că în consiliile locale vor fi partide noi, tineri, oameni care nu au mai făcut politică. Eu nu cred că trebuie să facem schimbări radicale peste noapte, schimbări artificiale, aceste schimbări niciodată nu au reușit să fie solide. Cred însa că votul oamenilor și când îi vom sprijini pe oameni să voteze și să facă ei schimbarea, aceste schimbări vor dura”, a mai spus vicepremierul.

El s-a declarat optimist în legătură cu ce se va întâmpla în viitor în România, chiar dacă multă lume se plânge că nu mai există mari dezbateri în campanie.

Cât despre așteptările pe care le are de la primarul Clujului, Vasile Dîncu a spus că trebuie să asculte inima orașului și să nu împiedice dezvoltarea orașului. „Ar fi o bună idee dacă s-ar discuta cu noul consiliu local poate și județean o nouă strategie de dezvoltare a orașului pe marile trenduri, care au venit oarecum spontan: ideea de a da servicii de spectacole, suntem un oraș al festivalurilor, dar nu avem infrastructură, hoteluri în care să poată să se bucure, de pildă, Sophia Loren când vine, nu avem destule săli de spectacole, deși vin sute de milioane de euro din aceste fluxuri care vin înspre orașul nostru. Trebuie să dezvoltăm ceea ce a construit viața, să sprijinim, de pildă, valul de informaticieni și de creativitate informatică, un smart-city, un innovation-city”, a explicat vicepremierul.

Din punctul său de vedere, viitorul primar nu are de făcut foarte multe lucruri, ci doar „să nu încurce foarte tare, să lase fluxurile să se dezvolte și să le sprijine dacă poate”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri