Cititorii pasionaţi de politică pot găsi în librării unul dintre cele mai interesante jurnale din ultimii 20 de ani. E vorba de cel mai nou volum semnat de Emil Hurezeanu, ambasadorul României la Berlin. „Pe trecerea timpului. Jurnal politic românesc 1996-2015” a fost relansat aseară la sediul Băncii Naționale.

Embed:

„Nu poţi scrie despre ceva ce se întâmplă azi, fără legătură cu trecutul” - așa explică jurnalistul Emil Hurezeanu nevoia de a aduna într-un volum articolele sale politice scrise de-a lungul a două decenii.

„M-am gândit ca această carte să conțină însemnările care s-au asociat principalelor momente din ultimii 20 de ani: legăturile cu Occidentul, legăturile cu Rusia, legăturile cu Germania, cu Franța, cu China. Ce a însemant pregătirea pentru intrarea în NATO, eșecurile, războaiele din Balcani. Suntem datori să ne aducem aminte”, a spus Emil Hurezeanu.

„Am nevoie din când în când de terapia aceasta a întâlnirii cu Emil Hurezeanu. Când încep și eu să respir și spun că nu am înnebunit, că mai există rațiune, mai există cultura, mai există echidistanță. Dl Hurezeanu este un erou civilizator al presei românești și poate chiar al României”, a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Cartea conţine atât articole publicate ale jurnalistului reconvertit în diplomat, cât şi notele sale personale, nepublicate până acum, privind cele mai importante momente ale ultimilor decenii, pe care le-a trăit în preajma liderilor lumii.

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!