Alfabetul vesel, cartea cu litere sau manuale de șah? ISTERIA manualelor opționale i-a cuprins și pe părinți

Data publicării:
MANUALE SCOLARE- MEDIAFAX-1

Alfabetul vesel, cartea cu litere, dar și manuale de șah pentru începători. Pentru un părinte care își trimite copilul în clasa întâi, lista opționalelor este diversă. Iar dacă ar fi să le cumpere pe toate, ar plăti cel puțin 100 de lei. Gabriela Roșu este mama unui copil în vârstă de şapte ani și a rămas fără replică atunci când acesta a întrebat-o unde îi este abecedarul. Acum, încearcă să găsească o soluţie, adică un manual care ar putea să îl înlocuiască.

„Îi imaginam să fie mai multe desene și mai multe propoziții cu litere de mână, nici nu știu la ce editură să ma uit”, a spus un părinte. „Și ceilalți părinți sunt la fel ca și noi, adică debusolați și caută să compenseze prin alte cărți, e destul de neplăcut”.

La fel crede și Mihai Ionescu. A cumpărat trei variante de abecedar. „Din păcate în școli nu se găsesc și ne descurcăm cum putem. La șapte ani nu știu dacă înțelege el cum e cu guvernarea”, a spus Mihai Ionescu.

Editurile au pregătit zeci de cărți și culegeri auxiliare. „Sunt câteva lucrări care suplinesc abecedarul și sunt auxiliare și niște instrumente care ajută foarte mult copii să se obișnuiască cu literele”, a spus reprezentantul unei edituri, Cătălin Drăghia. Până când manualele de clasa întâi și a doua vor ajunge pe bănci, părinții vor ţine cont de recomandările pe care le fac învăţătorii. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri