CAMERA ASCUNSĂ. O mie de lei pentru o lucrare de licență

Data publicării:
facultateee

În toaletele Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor din Iași găsești pe alese numere de telefon unde poți comanda o lucrare de licență.

Un reporter Digi24 a negociat cu unul dintre cei care promit că poți deveni licențiat fără prea mari bătai de cap. În tarif este inclusă și găsirea unei teme, în cazul în care studentul nu are una.

„De obicei pot să fac și eu planul dacă tu nu ai un plan. O să vreau un avans de 50 de lei și apoi banii în tranșe: în funcție de cum fac un capitol, mergi la profesor”, spune vânzătorul de lucrări de licență.

La o discuție față în față, vânzatorul de licențe dă asigurări că nu exista niciun risc: studentul trece garantat examenul, iar profesorul nu își va da seama că lucrarea este copiată.

„Nu e prima dată când fac, adică mă ocup de câţiva ani cu chestia asta. Eu lucrez cu câte un capitol, se merge apoi la profesor”, afirmă vânzătorul, care cere 1.000 de lei pentru o lucrare de licență.

Vânzătorii de lucrări spun că folosesc metode testate și care dau rezultate.

Reprezentanții facultății de Economie și Administrarea Afacerilor dau asigurăru că pot descoperi orice lucrare plagiată cu ajutorul unui soft. Acesta compară lucrarea cu documentele din baza de date a facultății, dar și cu cele existente pe internet.

Profesorii spun că, datorită acestui soft, doar 3-4 la sută dintre studenți mai îndrăznesc să vina la examen cu lucrări care nu sunt originale.

„Aproape că este inexistentă această practică ca lucrările să fie copiate, pentru că ei ştiu că acele lucrări deja sunt pe internet şi atunci gradul de plagiat este de 100%”, spune prodecanul Vasile Cocriș.

Cei care sunt prinşi cu lucrări plagiate nu mai pot da examenul în sesiunea respectivă şi primesc o corecţie la nota finală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri