Mai mulţi copii care merg la şcoală într-o localitate din judeţul Hunedoara au povestit acasă că directoarea şi doi profesori şi-ar fi făcut un obicei din a-i lovi. Totul se întâmplă însă doar într-o anumită încăpere din şcoală, pe care copiii ar fi numit-o „camera de tortură”. Poliţiştii au început o anchetă în acest caz. Vă avertizăm, urmează mărturii care vă pot afecta emoţional.

Embed:

Mi-a dat cu pumnul în cap și pe toți colegii ne făcea proști, tâmpiți, handicapați”, povestește un elev de clasa a VI-a din localitatea Vața, Hundedoara.

Reporter: Şi cum vă bate, vă lovește cu palma, sau cum?

Elev: Da, și cu picioarele.

Când au aflat ce i se întâmplă copilului ei la şcoală, părinţii unui elev de 12 ani au sesizat Protecţia Copilului şi Inspectoratul Şcolar.

„A fost lovit de șoferul de pe microbuz, a fost lovit de doamna directoare, a fost lovit de domnul profesor de informatică, și agresat verbal, aducându-i-se injurii, de exemplu țărani, proști șamd”, povestește tatăl unui elev.

Şi alţi copiii au povestit părinţilor lucruri similare. Ba mai mult, spun că la şcoală ar exista o încăpere anume unde sunt agresaţi şi pe care au numit-o „camera de tortură”.

Eu n-am vrut să intru acolo și mi-a dat un picior în picior și a avut bocanci”, povestește elevul din clasa a VI-a.

Reporter: Și alți colegi pe care i-a băgat?

Elev: Da. L-a băgat (pe unul, n.r.) și a dat și cu pumnii în el, a ieșit șchiopătând de acolo.

Şi poliţiştii fac cercetări în acest caz.

Cu privire la comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, respectiv rele tratamente aplicate minorului, s-a întocmit dosar de cercetare penală în care se vor administra probe suplimentare”, a explicat Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.

În cursul săptămânii viitoare vom elabora un raport general, îi vom face răspunsul mămicii și vom finaliza ancheta”, spune Lavinia Ilina, inspector-șef adjunct la ISJ Hunedoara.

Reporterii Digi 24 au încercat să stea de vorbă cu directoarea şi angajaţii acuzaţi că agresează elevii. Nici unul dintre ei nu a putut fi contactat. Dacă vor fi găsiți vinovați pentru rele tratamente aplicate minorului, ei riscă între trei și șapte ani de închisoare. 

Citiţi şi:

VIDEO. Copii agresaţi la o grădiniţă din Capitală, chiar de directoare. ISMB: Grădinița funcționa ilegal 
Copii agresați de directoare | Mărturiile părinților
Tot mai multe învăţătoare, înregistrate în timp ce terorizează copiii


Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!