„Camera de tortură” | Directoarea acuzată se apără

Data publicării:
directoare

După ce mama elevului de 12 ani a descoperit că fiul ei ar fi fost supus unor abuzuri, mai mulţi părinţi au început să îşi întrebe copiii despre ce li se întâmplă la şcoală. Toţi sunt convinşi acum că în unitatea de învătământ există o aşa zisă camera de tortură.

Domnița Folgarini, mama unui fost elev: A zis că a fost legat așa cu mâinile sus, eu știu ce să zic?! Reporter: Îi duceau acolo când erau răi și îi pedepseau?

Domnița Folgarini: Probabil că da, acolo îi pedepseau, eu știu doar ce mi-a confirmat băiatul.

Reporter: Și înseamnă că și alți copii au fost acolo?

Domnița Folgarini: Păi cu siguranță!

Elena Oncu, mamă: Mami, pe unii băieți i-a dat cu capul de bancă. I-a luat de cap, de unde să știu?! Reporter: Şi cine îi bate pe băieți? Doamna directoare?

Elena Oncu: Păi cică doamna directoare îi bate, așa mi-au povestit fetele acasă.

Directoarea școlii, care este și profesoară de matematică, infirmă toate acuzațiile care i se aduc atât ei, cât și fiului său, profesor de informatică.

Adriana Coza, director Școala Gimnazială Vața: „Nu știu de această cameră de tortură, n-am auzit niciodată, nu sunt vinovată cu nimic, și cred că bunul Dumnezeu și cu aceste suflete curate ale copilașilor, alături de părinții lor, vor face dreptate în această anchetă. Este copilul meu, este profesorul de informatică, nu a bătut niciun copil.”

Sesizările primite de la părinți sunt acum verificate și de Direcția pentru protecția drepturilor copilului. Ancheta specialiștilor va mai dura cel puțin o săptămână.

Ionela Lazăr, purtător de cuvânt DPDC Hunedoara: „Vom include, dacă se impune, într-un program de consiliere și sprijin atât pentru copii, cât și pentru părinți. Este în interesul copiilor să le fie protejate drepturile la opinie, la educație, împotriva oricăror forme de exploatare.”

Anchete sunt derulate în prezent și de inspectoratul școlar Hunedoara, dar și de polițiști. Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru loviri și alte violențe, precum și rele tratamente aplicate minorilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri