Campus modernizat cu fonduri europene

Data publicării:
microscop olympus

„Acest microscop Olympus care se foloseşte foarte mult şi didactic şi în cercetare care are posibilitatea analizei structurii.”

1.800 de studenţi vor trece prin aceste laboratoare moderne. Mulţi dintre ei aşteaptă de când au început facultatea să aibă acces la tehnologia de ultimă generaţie.

Student: „Condiţiile sunt unele dintre cele mai bune existente până acum, pot spune că avem nişte laboratoare dotate din punct de vedere profesional în care putem învăţa cu căutare pe piaţa muncii.”

***

Student: „O să ne ajute foarte mult pentru că sunt în anul 4 şi la diploma de licenţă.”

***

Profesor: „A fost bine, dar acum simţeam lipsa unor aparate moderne din dotare.”

După un deceniu în care nu s-a mai ivestit nimic, un proiect european a schimbat lucrurile. Pe lângă noile laboratoare construite de la zero, a fost reabilitat şi un cămin studentesc.

Sorin Câmpeanu, fost ministru al Învăţământului: „Faptul că universitatea din Craiova și-a păstrat în ultimii patru ani un număr de 19.000 de studenţi la toate cele trei nivele este o dovadă a activităţii, a preocupării pe care a avut-o universitatea pentru condiţiile de studiu şi sociale.”

Lucrările la noul campus al Facultății de Mecanică au început acum doi ani. Totul a costat 10 milioane de euro, fonduri nerambursabile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri