Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti: Ştefania Duminică a plagiat toată lucrarea de dizertaţie 

Data publicării:
stefania duminica mediafax-2

Rectorul Universităţii Bucureşti, Mircea Dumitru, a declarat pentru Digi24 că această decizie nu are însă niciun efect cu privire la titlul de masterand, hotărârea finală aparţinându-i Comisiei de etică la nivel naţional.

Mircea Dumitru a declarat la Digi24 că toată lucrarea Ştefaniei Duminică este plagiată.

Comisia de etică a recomandat rectorului să transmită Ministerului Educaţiei acest verdict, iar eu am transmis ministrului să îi fie anulată diploma şi retras titlul. Noi putem doar propune, pentru că Ştefania Duminică este demnitar şi nu putem noi să îi retragem acest titlu”, a declarat Mircea Dumitru.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat joi că a avut mai multe discuţii cu secretarul de stat Ştefania Duminică şi că a înţeles că aceasta se va retrage. El a precizat că demisia este un act personal, iar o eventuală demitere nu ţine de el, ci de Guvern.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că îi cere premierului Victor Ponta revocarea secretarului de stat în Ministerul Educaţiei Ştefania Duminică pentru plagiat, menţionând că ştie că şefului Guvernului o să îi fie greu să sancţioneze astfel o faptă de plagiat. 

În replică, premierul a spus că decizia de demitere a Ştefaniei Duminică aparţine PNL.

Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti s-a autosesizat, în 7 februarie, în cazul suspiciunii de plagiat referitoare la lucrarea de disertaţie a Ştefaniei Duminică, ca urmare a semnalării acestei situaţii în mass-media. 

Comisia de Etică de al Universitatea Bucureşti a stabilit, în vara lui 2012, plagiatul şi în cazul lui Victor Ponta. În cazul premierului, decizia a rămas fără finalitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri