Concurs pentru ora de religie. O mănăstire oferă premii de 5.500 de lei

Data publicării:
calugar la laptop

Monahii de la Mănăstirea Sihăstria Putnei au lansat pe site concursul care are ca temă importanţa orei de religie.

„Este un proiect care ne-am gândit să fie de folos tuturor copiilor, mai ales la frământările prin care trece societatea românească din punct de vedere spiritual”, spune Arhimandritul Nectarie, starețul Mănăstririi Sihăstria Putnei.

Cele mai bune lucrări vor fi premiate cu bani din veniturile lăcașului de cult, în total 5.500 de lei.

Lucrările de locul I vor fi premiate cu 700 de lei, cele de locul 2 cu 500 de lei și cele de locul 3 cu 500 de lei, iar premiul special va fi de 1000 de lei”, mai spune starețul.

Primii elevi interesaţi de competiţie au fost cei din comuna Putna.

Iniţiativa călugărilor vine la puţin timp după ce Biserica Ortodoxă Română a lansat un clip prin care îi îndeamnă pe copii să meargă la orele de religie. În tot acest timp, directorii liceelor încearcă să găsească o alternativă pentru elevii care nu se înscriu la acest curs opţional. Nici măcar ministrul Educaţiei nu are o soluţie.

Nu știu să vă răspund, dar știu că va trebui să găsim o soluție”, a spus Sorin Câmpeanu.

„Sunt profesorii diriginți care au în vedere tot ceea ce se întâmplă în timpul orelor și sunt profesorii de serviciu care răspund în timpul orelor”, spune Lucian Chilom, director adjunct al Colegiului Carol 1.

Ministrul Educaţiei spune că, până acum, jumătate dintre elevi au optat pentru ora de religie. Ei mai au timp până la 6 martie să depună cererile. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri