Premierul Dacian Cioloș a vizitat marți grădinița din Podu Cristinii, din comuna Potlogi, județul Dâmbovița, unde sunt înscriși 14 copii, dintre care 11 sunt eligibili pentru a beneficia de tichete sociale prin programul Fiecare Copil în Grădiniță (FCG).

Potrivit unui comunicat al Executivului citat de Agerpres, vizita are loc în contextul în care Ministerul Muncii Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice a lansat marți în dezbatere publică, pentru 10 zile, normele de implementare a legii privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate.

„Mi se pare important să vedem cum putem aborda în mod integrat această problemă a dificultăților din comunitățile mai sărace, mai ales din mediul rural, să tratăm și problema sărăciei împreună cu accesul la educație, la serviciile medicale și la alte tipuri de servicii sociale. Mi se pare că programul Fiecare Copil în Grădiniță (FCG) este o piesă din acest puzzle pe care trebuie să vedem cum îl construim, a declarat premierul Dacian Cioloș, potrivit comunicatului.

Premierul a fost însoțit de ministrul Muncii, Ana Costea, și de cel al Educației, Adrian Curaj.

Dacian Cioloș a publicat și pe Facebook un mesaj și câteva fotografii de la grădiniță: „La grădinița din Podu Cristinii, comuna Potlogi, am întâlnit astăzi copii veseli. Copiii sunt foarte încrezători în ceea ce privește viitorul și mi-au dat și mie energie cât pentru tot anul. Știu că pentru unii părinți este mai dificil să-și trimită copiii la grădiniță, dar grădinița înseamnă o șansă în plus în viață pentru fiecare copil, o șansă care merită acordată și care răsplatește peste ani efortul oricât ar fi de mare. Programul Fiecare copil în grădiniță începe astăzi”.

Potrivit Guvernului, Legea privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate transformă în program național programul-pilot Fiecare Copil în Grădiniță, inițiat în 2010 de Asociația OvidiuRo, în parteneriat cu Ministerul Educației.

Obiectivele programului sunt reducerea abandonului școlar și a numărului de persoane care riscă să sufere de pe urma sărăciei și excluziunii sociale.

Fiecare Copil în Grădiniță încurajează participarea la învățământul preșcolar al copiilor cu vârste între trei și șase ani, proveniți din familii cu venituri lunare mai mici de 284 de lei/membru de familie, prin acordarea unui tichet social de 50 de lei/ lună pentru fiecare copil înscris la grădiniță. Potrivit unei estimări preliminare a Ministerului Muncii, 111.000 de copii din familii defavorizare vor putea beneficia de tichete sociale, condiționate de prezența la grădiniță.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!