Elevii pot învăța arhitectură la școală

Data publicării:
elevi

Până la sfârşitul lunii martie, reprezentanţii unităţilor de învăţământ din toată ţara pot alege cursurile opţionale pe care le vor studia elevii în anul şcolar 2016-2017. În ultima perioadă, la şcolile de stat s-a predat educaţie financiară, șah, jazz şi arhitectură.

„Nu este ca româna și matematica, de învățat și cu teme. E distractivă,” spune un elev.

În acest an şcolar, 3.500 de elevi din România studiază arhitectura. Arhitecţi voluntari şi învăţători merg în expediţii, măsoară clădiri, studiază raportul dintre obiecte şi întocmesc planuri.

„Mi se pare un curs foarte util pentru copii. Îi învață matematică, istorie, geografie și încep să le îmbine. Îmbină matematica cu geografia, geometria, anul trecut am avut invitați din străinatate și au avut nevoie de limbi străine, sunt cursuri la care se face legătura și cu muzica. Îmbină ce studiază la clasă în primii 4 ani,” este de părere Alexandru Mexi, profesor voluntar.

„Putem folosi măsurarea unui scaun la aritmetica și alte lucruri,” explică Miruna Grigorescu, inițiator proiect „De-a arhitectura în orașul tău”.

„Noi nu încercăm să-i schimbăm, ci să adăugăm plus de valoare, să-i facem mai buni decât au fost ieri,” spune Mariana Ghinescu, învățătoare.

Orice şcoală de stat sau particulară îşi poate alege disciplinile opţionale. Unitatea şcolara propune Ministerului Educaţiei un anumit curs pentru care se elaborează o programă.

„Sunt lucruri pe care le folosim zi de zi. În fiecare clasă sunt 2 arhitecți, un profesor,” adaugă Miruna Grigorescu, inițiator proiect.

Arhitectura este o meserie a viitorului care merită învăţată încă din şcolile primare. „De-a arhitectura” se numeşte unul dintre cursurile opţionale care îi ajută pe elevi să evolueze.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri