Emoţii la simulare. Elevii se tem de gramatică, pentru că "e cu păcăleli" şi de compunere pentru că "trebuie să exprimi sentimente"

Data publicării:
elevi -mfax

 

„Fac meditaţii la mate şi la română şi împreună cu bunicul meu. În fiecare zi mă ajută să lucrez la mate şi la română. Mi-e frică de compunere. Pentru că trebuie să-ţi exprimi sentimentele faţă de mesaj. De o lună - două trag mai tare un pic”, spune unul dintre elevi.

O altă adolescentă afirmă că se simte pregătită pentru examen întrucât a fost atentă în clasă, dar recunoaşte că se „teme” de gramatică, „pentru că este cu păcăleli de multe ori”.

De altfel, de gramatică se tem cei mai mulţi dintre copii, întrucât „nu ştii niciodată ce o să îţi dea”.

De la ora 9.00, elevii de clasa a VIII-a participă la simulările pentru Evaluarea Naţională, prima probă fiind cea de Limba şi Literatura Română. Proba se deulează după toate regulile examenului din vară.

Subiectele de la simulare vor fi de nivel mediu, accesibile oricărui elev, spune ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie. Notele obţinute nu vor fi trecute în catalog, dar vor fi folosite de profesori pentru a evalua nivelul de pregătire al elevilor.

După proba de marţi la Limba şi Literatura Română, simulările continuă miercuri cu examenul la Matematică, iar joi va avea loc testarea la Limba şi Literatura Maternă. Elevii află rezultatele pe 7 martie.

Examenele propriu-zise încep pe 23 iunie. Ca o noutate, în acest an, notele la examenele naţionale reprezintă 75% din media de admitere la liceul dorit.

Calendar

18 februarie - proba scrisă Limba şi Literatura Română;

19 februarie - proba scrisă Matematică;

20 februarie - proba scrisă Limba şi Literatura Maternă;

7 martie - afişarea rezultatelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri