Gheorghe Iancu: Nu se poate renunța la titlul de Doctor, acesta se poate doar retrage

Data publicării:
gheorghe iancu captura-1

Legea 1/2011, cea care reglementează învățământul de toate gradele, permite numai retragerea titlului de Doctor, în situația încălcării unor standarde de calitate sau a eticii profesionale. Ca urmare, dacă s-ar constata acest lucru, sigur, se poate retrage titlul de Doctor”, a declarat Gheorge Iancu, în „Jurnalul de Seară”.

Altceva, legea mai sus amintită nu spune, nu spune de renunțare. Este ca și cum dumneavoastră ați renunța la mama dumneavoastră. Este o chestiune imposibilă. Universitatea unde s-a desfășurat doctoratul ar putea să-i retragă titlul, ca instituție care organizează cursurile acestea de doctor. Victor Ponta poate să renunțe la titlul de Doctor în sensul de a nu mai trece în niciun fel de CV calitatea sa de Doctor”, a explicat profesorul de Drept Constituțional.

Gheorghe Iancu a apreciat că premierul a renunțat la titlul de Doctor din consuderente de imagine. „Atâta timp cât pierderea de imagine a fost catastrofală după alegerile prezidențiale, acum, Victor Ponta încearcă să își spele și imaginea sa, poate și pe cea a PSD-ului. După părerea mea, este o acțiune mai mult politică și de imagine”, a spus Gheorghe Iancu.  

Premierul Victor Ponta a anunțat, astăzi, că renunţă la titlul de Doctor în Drept. El şi-a anunţat decizia pe Facebook, unde a postat scrisoarea pe care a trimis-o Universităţii Bucureşti, instituţia care-i acordase acest titlu în 2003. Trei ore mai târziu, rectorul Universităţii Bucureşti i-a răspuns lui Victor Ponta că va acţiona în consecinţă. Teza de doctorat a lui Victor Ponta a fost în centrul unui scandal de plagiat, în urmă cu 2 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri