În genunchi, pentru o notă mai mare. Acuzaţii grave la adresa unui profesor de matematică de la Colegiul "Tudor Vianu"

Data publicării:
profesor severus moldoveanu

„Când ne-au fost aduse rezultatele pentru teză, ne-a fost oferită şansa să ne mărim nota dacă ne târâm în genunchi până la catedră şi îl implorăm pe profesor să ne dea un punct în plus. În momentul acela copilul respectiv s-a pus în genunchi în faţa catedrei, pur şi simplu s-a aruncat în genunchi, cu mâinile împreunate, şi profesorul a zis: OK, îţi pun un punct. (Am fost – n.r.) şocată, sincer, ştiam profesorul că face comentarii şi este mai sever, dar nu mă aşteptam să se ajungă la stat în genunchi în faţa catedrei pentru un punct”, povesteşte o elevă.

Cel acuzat este profesorul de matematică Severius Moldoveanu, fost director al liceului. Acesta nu a răspuns la telefon pe tot parcursul zilei, ca să răspundă acuzaţiilor.

Vestea despre scena din timpul orei de matematică s-a răspândit în liceu şi printre părinţi: „Am auzit că la o clasă de a X-a, un profesor de matematică ar fi spus mai în glumă că dacă elevii vor mărire să se pună în genunchi şi un copil a făcut asta”.

Incidentul nu mi se pare grav, ci foarte grav. Metodele de umilire au ajuns să fie chiar cool. Cred că atitudinea şi aceste metode ajung să denatureze ce însemană educaţie până la urmă”, afirmă Luminiţa Macsim, mama unui elev.

Colegii dascălului îi iau apărarea.

„Nu pot să cred aşa ceva. Deci nu cred. Este o persoană serioasă. Îşi face datoria de profesor şi nu cred nimic din ce spuneţi dumneavoastră”, susţine o profesoară.

Comportamentul profesorului a fost dat în vileag de un coleg de breaslă. Un profesor de istorie a scris pe o reţea de socializare, revoltat de umilinţele la care a fost supus elevul îngenunchiat. Astfel, incidentul a ajuns şi în atenţia Inspectoratului Şcolar.

Marian Banu, purtătorul de cuvânt al ISMB: „Inspectoratul Şcolar s-a autosesizat ca urmare a materialelor de presă. A procedat la constituirea unei comisii de cercetare care de luni îşi va începe activitatea în acest liceu. În acest moment nu avem nicio plângere oficială la inspectorat - nu ştiu la nivelul liceului -, dar la nivelul Inspectoratului sau al Ministerului, din partea părinţilor, la această dată sau la această oră”.'

Doctor în matematică, Severius Moldoveanu este unul dintre profesorii care a câştigat numeroase consursuri alături de olimpicii pe care i-a pregătit. A lucrat o perioadă şi în Ministerul Educaţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri