Învățământ la stat sau la privat. Colegiul R. Wurmbrand din Iași are promovabilitate 100% la examenele naționale

Data publicării:
privat

Ceremonia de început de an e deja pregătită să se desfășoare în amfiteatrul Colegiului Richard Wurmbrand. Și nu din cauza vremii, ci pentru că, de 18 ani, doar aici au loc festivitățile de deshidere a noului an școlar. Trebuie menționate câteva detalii: dacă în 1995 avea loc prima deschidere oficiala a școlii la care erau înscriși 65 de elevi și dacă, în 1998, avea loc deschiderea oficială a Liceului Wurmbrand cu un număr de 24 de elevi, anul acesta la ceremonia din amfiteatru sunt așteptați 350 de elevi si 52 de angajați.

De asemenea, atunci când vorbim despre Colegiul R. Wurmbrand, vorbim despre 100% promovabilitate la evaluare națională și 100% promovabilitate la Bacalaureat.

Dacă la toate acestea adăugăm faptul că, în această vară, trei dintre cadrele didactice ale acestei școli au obținut cele mai mari mediii la cel mai important concurs pentru cadrele didactice, atunci rezultatele foarte bune ale elevilor acestui colegiu nu mai surprind pe nimeni.

Directorul colegiului, Ovidiu Lucaci, educația trebuie să cuprindă patru lucruri: formarea academică, valorile copilului, dezvoltarea talentelor fiecărui elev, copiii trebuie ajutați să ajungă lideri pe plan profesional și social. Oferim o viziune copilului pentru viață, îi oferim un cadru de dezvoltare din toate punctele de vedere, a adăugat el. Școala trebuie adaptată la contextul economic șli social, lucrul în echipă este foarte important, a subliniat directorul. 

Profesoara care a făcut voluntariat în Tanzania

Un elev de top are în spatele său un profesor de top. Și exemple de cadre didactice capabile de performanță găsim, nu doar în sistemul public, ci și în cel privat. Domnul Trandafir din zilele noastre se numeste Lavinia Beșliu, este din Iași și predă la Colegiul Richard Wurmbrand. Vara aceasta a fost voluntar în Tanzania, iar examenul de definitivat l-a trecut cu 10 curat.

„Am fost în Tanzania în programul de voluntariat, pentru a doua oară. E nevoie de pasiune și dedicare, atunci se poate. Nu sunt un bun administrator al timpului, dar îmi place ceea ce fac și îmi găsesc timp. Voluntariatul a fost o mare experiență. În privința școlii este nevoie de muncă și implicare din partea profesorilor și elevilor, precum și responsabilitate din partea părinților. Noi avem o relație foarte bună cu părinții”, a explicat profesoara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri