MITĂ LA BAC. Costica Vărzaru, fosta directoare a Liceului Bolintineanu, s-a întors la catedră

Data publicării:
Bacalaureat 2013 Liceul Dimitrie Bolintineanu Bucuresti politisti-Mediafax Foto-Gabriel Petrescu

La începutul lunii iulie a anului trecut, la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală, o armată de mascați intra peste elevii liceului și începeau perchezițiile în timpul examenului de Bacalaureat. Procurorii aveau informații că directoarea liceului, Costica Vărzaru, ar fi primit de la elevi sume de bani pentru a le ușura examenul.

La scurtă vreme, Costica Vărzaru avea să fie demisă din funcţia de director a şcolii și apoi arestată preventiv după ce anchetatorii au descoperit mecanismul de fraudare a examenului. Banii elevilor ajungeau pe catedra camuflați în ziare și în pachete de șervețele, iar elevii primeau la schimb ciorne cu subiectele rezolvate. La începutul lunii septembrie directoarea a fost eliberată din arest. La șapte luni de la demararea anchetei, Costica Vărzaru predă din nou, la același liceu.

O găsim în cancelaria liceului, în pauză, cu puțin timp înainte să revină în fața elevilor la cursuri.

„Eu nu mai sunt director... îmi pare rău. Bună ziua!”, a spus ea scurt.

Deşi moralitatea Costicăi Vărzaru este cel puţin discutabilă, nici elevii și nici profesorii din şcoală n-au obiectat faţă de revenirea profesoarei la catedră.

„S-a schimbat foarte mult față de când era directoare, atunci era mai severă”, a spus unul dintre elevi.

Ministrul Educației spune că în fața profesorilor cu probleme penale nu poate lua nicio măsură. Ei sunt liberi să revină la catedră, iar cazurile s-au înmulţit.

Este o decizie corectă, atunci când ai astfel de cazuri nu poți decât să ai o singură decizie: eliminarea din învățământ. Legislația are o serie de vulnerabilități. De exemplu, nicăieri în lege nu este precizat că o persoană căreia i s-a desfăcut contractul de muncă nu poate să revină în sistem”, a spus Remus Pricopie, ministrul Educației.

Dacă Legea nu se modifică, orice profesor implicat în fapte de corupţie poate reveni la catedră dacă susţine examenu de titularizare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri