Adrian Curaj, ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, a decis să dispună un control în regim de urgenţă la Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Capitală, pentru investigarea acuzaţiilor care i se aduc unui cadru didactic din această unitate de învăţământ, se precizează într-un comunicat al ministerului Educației.

 

Embed:

 

„Consider că analiza acestui caz extrem de grav trebuie să ţină cont de trei aspecte: încălcarea demnităţii elevului, nerespectarea deciziei ministerului educaţiei cu privire la perioada de susţinere a tezelor semestriale, respectiv negocierea notelor, lucru totalmente inadmisibil. Mă aştept ca măsurile să fie de aşa natură, încât să sancţioneze şi să descurajeze astfel de comportamente ale cadrelor didactice”, a declarat ministrul Adrian Curaj.

Potrivit articolului 31, alineatul 4 din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar, personalului din învăţământul preuniversitar îi este interzis să desfăşoare acţiuni de natură să afecteze imaginea publică a elevului, viaţa intimă, privată şi familială a acestuia.

 

Ministrul Adrian Curaj a cerut, de asemenea, tuturor inspectoratelor şcolare judeţene să adopte cele mai potrivite măsuri de consiliere şi îndrumare, astfel încât spaţiul şcolii să nu mai fie locul derapajelor de comportament în rândul cadrelor didactice sau al elevilor.

Citiți și:
În genunchi, pentru o notă mai mare. Acuzaţii grave la adresa unui profesor de matematică de la Colegiul "Tudor Vianu"

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!